muziekspektakel

Eerste artiesten The Passion in Concert bekend

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© KRO-NCRVEerste artiesten The Passion in Concert bekend
RTL

Het grote spektakel The Passion in Concert zal tijdens Paasweekend losbarsten in Rotterdam Ahoy. Muzikale hoogtepunten, hits en bijzondere duetten, kortom, een concert vol verrassingen. En wij kunnen de eerste bekende namen die gaan optreden bekend maken.

Tijdens de eerste editie van The Passion in Concert zul je niemand minder dan Berget Lewis, Brainpower, Danny de Munk, Dwight Dissels, Jeroen van Koningsbrugge, Jim Bakkum, Simone Kleinsma en Xander de Buisonjé zien schitteren op het podium. Er wordt gewerkt aan een dubbele bezetting per rol. Dat betekent dat zangers met elkaar zullen zingen. Zo is het mogelijk dat Petrus niet alleen zingt, maar ook rapt. En Judassen Xander en Jeroen zullen de muzikale confrontatie aangaan met Jezus.

The Passion krijgt concertversie in Ahoy
Lees ook

The Passion krijgt concertversie in Ahoy

Een ander bijzonder kenmerk van The passion in Concert is dat het verhaal voor deze eerste editie vanuit een nieuw perspectief tot leven wordt gebracht. Simone Kleinsma vertelt het paasverhaal vanuit de ogen van Maria, de moeder van Jezus. Alle bekende nummers die gezongen worden krijgen een hele nieuwe, emotionele betekenis. Zo kun je het dramatische Maria-Jezus duet 'Hou van mij' verwachten.

Speciaal voor de opening van het concert hebben alle artiesten - onder begeleiding van Eric van Tijn - een nieuwe versie van ‘Iedereen is van de Wereld’ (The Scene, 1990) ingezongen. Brainpower heeft er een nieuwe rap aan toegevoegd. Met deze popversie wordt The Passion in Concert geopend. De opbrengst van de single gaat volledig naar het werk van het Leger des Heils. Bekijk het openingsnummer hieronder.