Andere wending

Het nieuwe Belgische WIDM-seizoen is bizar

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© Instagram @demol.beHet nieuwe Belgische WIDM-seizoen is bizar
RTL

De Belgische Wie is de Mol? is gisteravond van start gegaan. In vergelijking met de Nederlandse versie, pakken ze het heel anders aan bij onze zuidelijke buren. Het grootste verschil: er is geen mol gekozen.

De Mol, hoe ze het programma in België noemen, begint op bijzondere wijze. De aflevering begint in Vietnam, waar de vijf mannen en vijf vrouwen hun eerste opdracht gaan uitvoeren. De eerste opdracht eist van de kandidaten dat ze moeten bungeejumpen én jongleren. Niet tegelijkertijd, natuurlijk. Het spel start zonder mol, komen de kandidaten achter na de eerste opdracht.

Wat te kijken na WIDM: De nog spannendere Belgische variant
Lees ook

Wat te kijken na WIDM: De nog spannendere Belgische variant

Gek genoeg kunnen ze allemaal aardig jongleren. En dat is belangrijk, wordt later duidelijk. Op twee van de drie balletjes staan de gezichten van de kandidaten. Die twee kandidaten staan 60 meter hoog te wachten welk balletje als eerste valt, omdat dat bepaalt wie er moet bungeejumpen. Hier kunnen ze geld mee verdienen. Uiteindelijk gaan er slechts drie de uitdaging aan, wat hen 1000 euro opleverde. Het bedrag had verdubbeld kunnen worden als ze tijdens het bungeejumpen de tekst 'Er is geen mol' hadden gezien. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

De mol moest natuurlijk alsnog gekozen worden en daar heeft het programma op inventieve wijze voor gezorgd. Alle tien de kandidaten zitten voor een scherm. Op zeven daarvan verschijnt de tekst 'Je bent de mol niet'. Drie kandidaten zien 'Je bent de mol misschien'. Afhankelijk van hoe goed die drie reageren op het eventuele mol zijn, wordt besloten wie het wordt. Aan het einde van de uitzending is te zien hoe presentator Gilles een gesprek heeft met de nieuwe mol. Uiteraard blijft het onduidelijk voor de kijker wie er gekozen is. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Alle tien de kandidaten konden jongleren, wat de kijker opvallend vond. Maar hier is een duidelijke reden voor. Iedereen was namelijk voorbereid op het eventueel de mol worden. Daarom kregen ze allemaal de opdracht om te leren jongleren. De kandidaten kwamen op gesprek bij zender Vier en kregen te horen misschien te worden gekozen als mol. Pas vlak voor de eerste aflevering werd hen verteld dat de keuze niet op hen was gevallen. 

De Mol is elke zondag te zien op Vier en direct daarna terug te kijken online. 

Lees meer over
Wie is de Mol?Tv-programma