Bij de neus nemen

Advocaat Holleeder haalt uit naar Openbaar Ministerie

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPAdvocaat Holleeder haalt uit naar Openbaar Ministerie
RTL

Sander Janssen, de advocaat van Willem Holleeder, is boos op het Openbaar Ministerie. Volgens de raadsman is het onbegrijpelijk dat het OM niet reageert op belangrijke argumenten en vragen van de verdediging. Ook is hij helemaal klaar met de “inhoudsloze en op de persoon gerichte retoriek” van de officieren.

"Raakt dit een open zenuw?"

Tijdens de vorige zitting wilde de advocaat niet op camera reageren, omdat hij te boos was over de repliek van de officieren. “Gelegenheid gehad om tot rust te komen. Ik was teleurgesteld. Een hoop belangrijke onderdelen kwamen in het requisitoir niet aan de orde, maar er kwam ook geen reactie van het OM op veel onderwerpen die wij belangrijk vonden.”

OM eist levenslange celstraf tegen Willem Holleeder
Lees ook

OM eist levenslange celstraf tegen Willem Holleeder

“Ik had zo graag van het OM willen weten, hoe kijkt u nou aan tegen de gesprekken met Astrid en Sonja. Vinden zij ook dat het allemaal gespeeld is? Theater? Jordaancabaret?”, ging Janssen verder tijdens de zitting. “Raakt dit een open zenuw? Weet het Openbaar Ministerie meer van deze getuigen?” De advocaat zei dat het OM zich overschreeuwd heeft, maar uiteindelijk niet tot een inhoudelijke en zinvolle respons kon komen.

Het OM mocht niet meer reageren in de rechtszaal, omdat zij al aan de beurt zijn geweest. Ook aan RTL Boulevard laten zij weten niet te willen reageren.