Tweede kans

Jussie Smollett voorlopig niet terug in Empire

Door ANP/RTL Boulevard ··Aangepast:
Jussie Smollett voorlopig niet terug in Empire
RTL

Serie Empire krijgt een zesde seizoen, maar daarin zal Jamal Lyon voorlopig niet te zien zijn. Producent Fox liet weten geen plannen te hebben om het personage dat gespeeld werd door Jussie Smollett terug te laten keren.

“Hij stelt het op prijs dat ze de toekomst van Jamal openhouden”

Toen de acteur werd verdacht van het doen van een valse aangifte voor mishandeling, besloten de makers van de serie hem uit Empire te schrijven. Hij is dan ook niet te zien in de laatste afleveringen van het vijfde seizoen, die deze en volgende week in de VS worden uitgezonden.

Aanklager zaak Jussie Smollett gedagvaard
Lees ook

Aanklager zaak Jussie Smollett gedagvaard

De producent van de serie heeft wel de optie die Jussie had op een nieuw contract verlengd. Een woordvoerder van de acteur liet aan The Hollywood Reporter weten die geste te waarderen. "We hebben vernomen dat Jussie niet in Empire te zien is aan het begin van het seizoen, maar hij stelt het op prijs dat ze de toekomst van Jamal openhouden."

Nadat vorige maand de zestien aanklachten tegen de acteur werden ingetrokken, schreven zijn castgenoten een brief aan het management van Fox waarin ze om zijn comeback vroegen. "We staan achter Jussie Smollett en vragen jullie onze collega, broeder en vriend terug te laten keren voor het zesde seizoen van Empire", schreven onder meer zijn televisie-ouders en -broers Terrence Howard, Taraji P. Henson, Bryshere Y. Gray en Trai Byers.

In de brief prezen ze de inzet van Jussie voor verschillende goede doelen. "Hij is aardig. Hij is meelevend. Hij is eerlijk en integer. Hij verdient het om zijn leven weer op te pakken. We begrijpen dat deze show business is. En die gaat ons ook aan het hart. Maar we hebben er alle vertrouwen in dat onze fans onze Jamal net zo enthousiast weer in de Empire-familie zouden verwelkomen als wij zullen doen."