applausje

Nike flikt het weer en komt met curvy paspoppen

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Instagram @refinery29ukNike flikt het weer en komt met curvy paspoppen
RTL

Geen broodmagere paspoppen meer in de winkels van Nike. Het populaire sportmerk komt met een nieuwe dosis etalagepoppen die meer voldoen aan het actuele straatbeeld.

"De opnieuw ontworpen ruimte is een demonstratie van Nike's toewijding om de vrouwelijke atleet te inspireren en te dienen"

Het is een ongoing battle, maar langzaam maar zeker kiezen grote modehuizen steeds vaker voor modellen met een maatje meer. Maar hoe erg ze ook hun best doen, in de winkels overheersen nog altijd wespentailles en zien we nauwelijks curves. Daar maakt Nike nu korte metten mee door in hun flagshipstore mannequins te gebruiken die een stuk realistischer zijn.

Curvy topmodel Danielle van Grondelle is verloofd
Lees ook

Curvy topmodel Danielle van Grondelle is verloofd

In Londen zijn sinds kort verschillende paspoppen te zien in alle maten en vormen, en ook met beenprotheses. Hiermee bewijst Nike maar weer dat ze voor inclusiviteit staan. "De opnieuw ontworpen ruimte is een demonstratie van Nike's toewijding om de vrouwelijke atleet te inspireren en te dienen", vertelt Nike's Sarah Hannah.

Voorlopig is de winkel in de hoofdstad van Engeland de enige met de paspoppen, maar het merk wil het statement wereldwijd zo snel mogelijk gaan uitbreiden.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Op social media niets anders dan lof over het merk. "Het is zo belangrijk om te laten zien dat elke vrouw gezond kan zijn! We zijn volledig gehersenspoeld in skins denken. Dit is geweldig", post iemand. Een anders laat weten: "Mindsets doen er lang over om te veranderen en er is vaak nieuw leiderschap nodig om een meer gevarieerd perspectief te verkennen. Bedankt voor het publiceren van deze foto." Ook plussize-modellen Callie Thorpe en Chloe Elliott zijn blij met de verandering. "Nike flikt het weer", aldus Chloe.

Nike is niet het eerste merk dat realistische paspoppen gebruikt. Eerder gaf de Britse Missguided al het goede voorbeeld. Zij gebruiken sinds 2016 al paspoppen met verschillende huidkleuren, maar ook met striemen, sproeten en de aandoening vitiligo. Ook website Asos gebruikt al jaren modellen met bijvoorbeeld striae. 

Lees meer over
Nike