new job

Meghan Markle aan de slag als gasthoofdredacteur van Vogue

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPMeghan Markle aan de slag als gasthoofdredacteur van Vogue
RTL

Meghan Markle is gasthoofdredacteur van de Britse uitgave van Vogue. De hertogin van Sussex heeft meegewerkt aan het septembernummer van het blad, voor modemagazines de belangrijkste editie van het jaar.

"De hertogin is van mening dat de lezers van Vogue ook onderdeel zijn van dit moment"

Er gingen al langer geruchten dat Meghan aan de slag zou gaan voor Vogue. Eerder schreven diverse media dat de hertogin een maandelijkse column zou gaan schrijven voor het blad. Zondag maakten een woordvoerder van de Britse koninklijke familie en de uitgever van Vogue bekend dat het om een gasthoofdredacteurschap ging.

Meghan Markle 'ongelukkig' door alle negatieve aandacht
Lees ook

Meghan Markle 'ongelukkig' door alle negatieve aandacht

Niet alleen Meghan, maar ook haar echtgenoot Harry werkte mee aan het septembernummer. De prins interviewde voor het blad biologe en onderzoeker Jane Goodall. Meghan ging voor het blad in gesprek met de voormalige Amerikaanse First Lady Michelle Obama.

Zondag gaf de uitgever van Vogue ook een foto van de cover van het nummer vrij. Daarop staan "vijftien vrouwen die een impact hebben gehad op de maatschappij en de toekomst op positieve wijze hebben veranderd." Onder meer actrices Jane Fonda, Jameela Jamil en Laverne Cox, de Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern en klimaatctiviste Greta Thunberg zijn onderdeel van de collage.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Een van de zestien plaatjes op de voorpagina is een spiegel. "De hertogin is van mening dat de lezers van Vogue ook onderdeel zijn van dit moment, en wil hen hiermee aanmoedigen om hun eigen platforms te gebruiken om verandering in gang te zetten", aldus de uitgever zondag.