update

Britse roddelpers onder vuur na overlijden Caroline Flack

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesBritse roddelpers onder vuur na overlijden Caroline Flack
RTL

Bijna 350.000 Britten hebben de afgelopen dagen een petitie ondertekend waarin zij oproepen tot strengere wetten, die de manier waarop de landelijke tabloids schrijven over beroemdheden beteugelen. Zij deden dit na de zelfdoding van Caroline Flack, een van de bekendste Britse televisie-sterren.

"We hebben haar meermaals gevraagd of ze hulp nodig had"

Caroline was de presentatrice van het populaire programma Love Island. Zij werd zaterdag dood in haar appartement gevonden. Zij was in december gestopt met werken nadat zij was aangeklaagd voor het mishandelen van haar 27-jarige vriend met een lamp. De Britse media schreven veelvuldig over de rechtszaak, die tegen zijn wil tegen de presentatrice werd aangespannen.

Love Island zendt tijdelijk niet uit door dood Caroline Flack
Lees ook

Love Island zendt tijdelijk niet uit door dood Caroline Flack

Haar dood heeft een discussie doen oplaaien over de manier waarop de roddelpers met beroemdheden omgaat in het Verenigd Koninkrijk. Caroline had meermaals te kennen gegeven dat zij worstelde met depressies. Het grote publiek geeft de Britse zender ITV, waar Love Island wordt gemaakt, deels de schuld van haar dood. De zender stelt juist de presentatrice te hebben willen helpen.

"We moeten even vermelden dat wij meermaals de hand naar Caroline hebben gereikt", ze luidde het statement dat werd opgelezen in Good Morning Britain."We hebben haar meermaals gevraagd of ze hulp nodig had. We vinden dat dat toch even on the record mag komen te staan."
 

Denk jij aan zelfdoding? Je bent niet alleen. Neem contact op met Stichting 113 Zelfmoordpreventie: 0900-0113 of 113.nl Openingstijden: 24 uur, 7 dagen per week.

Lees meer over
Love Island