Maurice Wijnen vindt songfestivalnummer Jeangu 'mooi gedaan'

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPMaurice Wijnen vindt songfestivalnummer Jeangu 'mooi gedaan'
Alles over het songfestival

Het nummer waarmee Jeangu Macrooy (26) naar het Eurovisiesongfestival gaat is woensdag overwegend positief ontvangen. Op sociale media wordt 'Grow' een gewaagde inzending genoemd maar wel eentje die in positieve zin opvalt.

"Niet meteen een oorwurm maar wel erg mooi gedaan"

"De hoogstaande artistieke kwaliteit van de recente Nederlandse inzendingen wordt doorgezet met het warme, atmosferische 'Grow' dat Jeangu Macrooy prachtig zingt", zegt songfestivalkenner en theatermaker Maurice Wijnen op Twitter. "Een nummer dat ook letterlijk zal ‘growen’ bij de luisteraar. Niet meteen een oorwurm maar wel erg mooi gedaan."

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Songfestivalnummer Jeangu vroegtijdig uitgelekt
Lees ook

Songfestivalnummer Jeangu vroegtijdig uitgelekt

Ook oud-songfestivalwinnares Lenny Kuhr, die het evenement in 1969 op haar naam schreef met De Troubadour, is enthousiast. "Ik vind het prachtig! Geen standaard songfestivallied. Heel mooi gezongen. Verrassend!", reageert ze.

Popjournalist Stefan Raatgever, die het songfestival al jaren op de voet volgt, zegt: "Alle vermoedelijke stress rond uitlekken van Grow als Nederlandse inzending voor het songfestival terzijde: wat heeft Jeangu Macrooy een prachtig, stijlvol lied gemaakt over de groeipijnen van het leven. Gospel op het Eurovisiepodium. Gewaagd, maar spookachtig mooi!"

Ook op de verschillende songfestivalfansites wordt over het algemeen positief gereageerd, al wordt er ook geschreven dat het lied "saai" is en "te lang voortkabbelt".

Jeangu zingt Grow op 16 mei in de finale van het songfestival in Rotterdam. De soulzanger krijgt de taak om de huidige reeks tegenvallende resultaten van gastlanden te doorbreken. In de afgelopen drie jaar eindigde het winnende land van het jaar ervoor steevast in de achterhoede.

Bij wie Jeangu in ieder geval altijd terecht kan, is de winnaar van vorig jaar: Duncan Laurence.

Lees meer over
Jeangu MacrooyEurovisiesongfestival