Concurrentie Jeangu Macrooy presenteert songfestivalliedje

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
Concurrentie Jeangu Macrooy presenteert songfestivalliedje
Alles over het songfestival

De Roemeense zangeres Roxen (20) weet met welk liedje ze in mei op het songfestivalpodium in Rotterdam Ahoy staat. Tijdens de nationale finale werd zondagavond het nummer ‘Alcohol You’ aangewezen uit vijf vooraf geselecteerde singles. De jury en het publiek waren unaniem in hun oordeel.

Vorige maand werd al bekend dat Roxen de Roemeense troef is op het Eurovisiesongfestival. Ze werd intern geselecteerd door omroep TVR na een schrijverskamp met componisten en artiesten. Op 21 februari werden de vijf mogelijke songs gepresenteerd, die hoge verwachtingen schepten bij de bookmakers. Roxen is momenteel een van de favorieten voor de eindzege, naast Litouwen, IJsland en Italië.

Met dit liedje gaat Stefania strijden tijdens songfestival
Lees ook

Met dit liedje gaat Stefania strijden tijdens songfestival

Trio Hurricane gaat Servië vertegenwoordigen op het songfestival in Rotterdam. De groep kreeg zondag tijdens het nationale songfestival het meest aantal punten van zowel de professionele jury als de Servische kijkers, en mag daardoor in mei een gooi naar de songfestivalzege doen met het nummer Hasta La Vista.

Hurricane bestaat uit Ivana Nikolić, Ksenija Knežević and Sanja Vučić. Voor Ksenija is dit het tweede Eurovisie-avontuur, zij was in 2015 achtergrondzangeres toen haar vader Knez Montenegro vertegenwoordigde in Wenen met het nummer Goodbye. Het liedje eindigde op de achttiende plaats.

Opgemerkt moet worden dat nog niet alle nummers en artiesten bekend zijn. Zo wordt woensdag bijvoorbeeld pas het lied van Jeangu Macrooy, de Nederlandse inzending, gepresenteerd.

Lees meer over
Jeangu MacrooyEurovisiesongfestival