wees lief voor elkaar

Gordon steekt ouderen een hart onder de riem

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPGordon steekt ouderen een hart onder de riem
RTL

Nu Nederland in lockdown is, zitten veel mensen alleen thuis. Vooral kwetsbare ouderen zijn hiervan de dupe, wat Gordon (51) vreselijk vindt. Hij steekt de ouderen in ons land daarom een hart onder de riem.

"In deze tijden moeten we lief zijn voor elkaar en vooral ook goed zijn voor elkaar"

"Het is een hele gekke, rare tijd", begint Gordon zijn videoboodschap. "Ik hoop vooral dat onze gedachten deze dagen uit kunnen gaan naar de eenzame en kwetsbare ouderen die op dit moment nog zwaarder worden getroffen door alle lockdowns en dingen die niet meer kunnen."

Corona-noodlot treft ook de Meilandjes
Lees ook

Corona-noodlot treft ook de Meilandjes

Hij roept iedereen op een steentje bij te dragen. "Ik hoop dat iedereen eens even kijkt bij zijn buurman of buurvrouw die misschien wel alleen is. En even een kopje koffie drinken en de boel in de gaten houden. In deze tijden moeten we lief zijn voor elkaar en vooral ook goed zijn voor elkaar."

Gordon heeft ook nog een boodschap voor alle mensen op leeftijd. "Voor alle ouderen van Nederland: ik hoop dat u de tijd goed door kan komen en dat u leuke dingen blijft doen. Spelletjes, veel televisie kijken, leuke films..."

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

De boodschap van Gordon krijgt veel positieve reacties. Ook al vragen sommige volgers zichzelf af of het wel verstandig is om bij ouderen op bezoek te gaan. Wel zijn er andere plannen. "Leuk initiatief in Rotterdam door horeca: gezonde gerechten bezorgen bij ouderen, zoals soep! Dan kan de voorraad daarvoor gebruikt worden." En ook een ander vindt het belangrijk om de ouderen te voorzien van voedsel: "Liever geen kopje koffie met ze drinken, maar een boodschap voor ze doen is natuurlijk perfect!"

Lees meer over
Gordon