gevangen in de lens

William Rutten stuit op protest na delen fotoreeks

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPWilliam Rutten stuit op protest na delen fotoreeks
RTL

William Rutten (50) is pislink. De fotograaf stelde zijn kanaal beschikbaar om verhalen van zijn volgers te delen, maar twijfelt nu of hij daar wel mee door moet gaan.

"Soms blijf ik mij verbazen op social media"

"Soms blijf ik mij verbazen op social media", begint William zijn post. Eerder deze week riep hij zijn volgers op foto's te delen, nadat hij zelf een aantal BN'ers kwetsbaar op beeld vastlegde. Hoewel hij prachtige inzendingen toegezonden krijgt, is niet iedereen even blij met zijn initiatief. Veel van zijn volgers hebben namelijk commentaar, bijvoorbeeld op een foto van een kindje die boodschappen doet om ouderen te helpen. "Natuurlijk kwam het commentaar dat kinderen niet in de supermarkt mogen nu", schrijft William. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

William Rutten legt bekend Nederland kwetsbaar vast op beeld
Lees ook

William Rutten legt bekend Nederland kwetsbaar vast op beeld

De tweede foto van een groep zorgmedewerkers die werken met patiënten die het virus hebben, kreeg de wind van voren. "Even een leuke ontspannen foto met elkaar", dacht de fotograaf. Maar er was een vrouw die met felle woorden de actie veroordeelde en zelfs het werk van de dames ging bellen, waardoor deze in de problemen kwamen. Inmiddels heeft William de foto verwijderd, maar hij is enorm geschrokken van de negatieve respons. 

"Lieve mensen, het is heel erg dat ik dit moet zeggen: denk eerst goed na wat je mij stuurt! Er zijn hier altijd mensen erop uit om je onderuit te halen (...) we leren blijkbaar niet veel van wat er nu gaande is", sluit William zijn bericht af. Even dacht hij erover om helemaal te stoppen, maar hij wil zich niet gewonnen geven. "Misschien leren ze ervan..."

Eerder deze week legde William ook Simon Keizer en zijn gezin, Nick Schilder en familie, Kees Tol, Viktor Brand en familie Gerschtanowitz vast op beeld.

Nederlanders blijken erg veel moeite te hebben met het naleven van de coronamaatregelen. Daarom legt Diederik Jekel het nog één keer uit.

Lees meer over
William Rutten