Haar redder in nood

Prins William speelde voor Kates kapper op hun trouwdag

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPPrins William speelde voor Kates kapper op hun trouwdag
RTL

Het was deze week negen jaar geleden dat prins William en hertogin Kate Middleton in het huwelijksbootje stapten. Kates kapper vond dat lang genoeg geleden om een boekje open te doen over de grote dag. Prins William speelt een grote rol in de anekdote.

"Hij is fantastisch, echt"

Richard Ward, de kapper die het bruidje die dag onder zijn hoede nam, vertelt in een interview met People over de grote dag. Hij moest die dag niet één, maar twee bruidskapsels bij Kate creëren. 's Ochtends ging de hertogin voor een half opgestoken kapsel met romantische, zachte krullen. Voor het feest had de kersverse echtgenote van William iets anders in gedachten: los haar met veel volume.

William en Kate openhartig over hun quarantaine-huishouden
Lees ook

William en Kate openhartig over hun quarantaine-huishouden

Na de huwelijksvoltrekking in de kerk, ging het stel naar Clarence House. Hier zou Kate worden omgetoverd voor het feest. "Ik wilde Kate de achterkant van haar haar laten zien", vertelt de kapper. "En ik probeerde dat te doen met een vijfhonderd jaar oude spiegel, maar daar had ik moeite mee. Toen zei William: 'Laat me je helpen.'" In eerste instantie wilde de kapper dat niet, maar William had de spiegel al vast en zo kon Kate de achterkant van haar haar eens flink inspecteren. "Hij is fantastisch, echt", aldus Richard over William.

Kate Middleton© ANP
Kate Middleton

Richard leerde het stel al voor de trouwdag kennen. "De eerste keer dat ik bij hen thuis was, maakte William een kop thee voor me. Dat was heel leuk."

Ook leerde hij de hertogin goed kennen, volgens hem heeft zij namelijk een geweldige humor. "Ze is heel droog. Je kunt echt met haar lachen."

Ook in RTL Boulevard stonden we stil bij het jubileum van de royals.

Lees meer over
Prinses KatePrins William