vleugels uitslaan

Al meerdere formats op de plank voor Frank en Rogier

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPAl meerdere formats op de plank voor Frank en Rogier
RTL

Acht maanden na hun overstap van SBS6 naar RTL 4, maken Frank (74) en Rogier (45) hun debuut voor hun nieuwe werkgever. De flamboyante kringloopdesigners zijn vanaf dinsdag te zien in 'Frank & Rogier checken in', waarin ze bed and breakfasts opknappen en ze voorzien van tips op het gebied van gastvrijheid en service.

"Er waren in totaal vier formats en uiteindelijk is hier de keuze op gevallen"

De bewuste bed and breakfasts, die het allemaal moeilijk hebben, krijgen op de bekende Frank en Rogier-stijl een totale make-over. Met minimaal budget worden de accommodaties omgetoverd tot paleisjes. Het heeft zodoende een klein vleugje Paleis voor een Prikkie, waarmee het duo een hit scoorde bij SBS. Dat is ook niet gek, stelt Rogier in gesprek met het ANP.

Frank en Rogier laten Glamourland-plannen varen
Lees ook

Frank en Rogier laten Glamourland-plannen varen

"In die vier seizoenen hebben we een bepaalde doelgroep aangesproken, een bepaalde klandizie gegenereerd. Die willen we natuurlijk heel graag terug. Je moet nooit je fans in de steek laten", zegt de 45-jarige. "In die zin hebben we wel gekeken naar een programma dat er enigszins op lijkt."

"We hebben allebei een achtergrond in interieur. Daar zijn we goed in", gaat Rogier verder. "Dan zou het heel raar zijn dat we naar RTL 4 gaan en opeens een kappersprogramma doen." Interieur kleeft wat dat betreft een beetje aan ze, zegt hij. "En we vinden het ook heel erg leuk om mensen, die het in deze tijd moeilijk hebben, te helpen."

Na Frank & Rogier checken in willen Frank en Rogier kijken of ze hun horizon kunnen verbreden. "We maken eigenlijk kinderstapjes. We beginnen waar we geëindigd waren. Daarna kunnen we onze vleugels verder uitslaan en kunnen we kijken wat er nog meer te doen is met eventueel andere programma’s."

Er liggen al enkele formats op de plank, bevestigt Frank. "Er waren in totaal vier formats en uiteindelijk is hier de keuze op gevallen. Of die andere drie later komen? Nou, wie weet."