verwijder de app maar

Michelle Obama is anti-Tinder: 'Niet voor een langdurige relatie'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesMichelle Obama is anti-Tinder: 'Niet voor een langdurige relatie'
RTL

Wie op zoek is naar liefdesadviezen is bij Michelle Obama (56) aan het juiste adres. Ze viert haar 28-jarige huwelijk met Barack (59) en weet als geen ander dat een goed huwelijk hard werken is. Eén van haar adviezen? Je kan jezelf niet in een langdurige relatie tinderen. Dat vertelt ze in gesprek met Conan O'Brien (57) in de Michelle Obama podcast.

"Omdat we rolmodellen zijn is het belangrijk om eerlijk te zijn"

Na al die jaren weet Michelle wel wat trucjes om je huwelijk te laten slagen. "Er is geen magische manier om het allemaal voor elkaar te krijgen", vertelt ze. "Je kunt jezelf niet in een langdurige relatie 'tinderen'." Maar wat doen de Obamaatjes dan om hun relatie goed te houden? Opgeven is in ieder geval geen optie.

"Er waren tijden dat ik Barack uit het raam wilde duwen. En ik zeg dat omdat het zo is, je moet weten dat de gevoelens intens zijn. Maar dat betekent niet dat je opgeeft", vertelt ze. "En deze periodes kunnen lang duren. Soms wel jaren." Naar eigen zeggen hebben de twee door alle periodes heen een sterk huwelijk ontwikkeld. "Als ik had opgegeven in de moeilijke tijden, zou ik al het moois dat we hebben moeten missen."

Michelle Obama haalt uit: 'Trump verkeerde president'
Lees ook

Michelle Obama haalt uit: 'Trump verkeerde president'

Michelle is niet bang om over haar eigen relatieproblemen te praten. Dat deed ze eerder al in gesprek met People. De voormalige First Lady vertelt zelfs dat er tijden waren, waarin ze wilde scheiden van Barack. "Omdat we rolmodellen zijn is het belangrijk om eerlijk te zijn tegen elkaar. En als je getrouwd bent en er zijn tijden dat je wil stoppen, dan is dat normaal."

Marco en Leontine Borsato waren ook meer dan 20 jaar samen, maar de goedbedoelde woorden van Michelle Obama komen voor hen te laat. Ze kozen er begin dit jaar voor om definitief uit elkaar te gaan. 

Lees meer over
Michelle ObamaBarack Obama