houdoe en bedankt

Sander Schimmelpenninck stapt op bij Quote

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANPSander Schimmelpenninck stapt op bij Quote
RTL

Het zit erop voor Sander Schimmelpenninck (35) bij 'Quote'. De voormalige 'Op1'-presentator legt op Instagram haarfijn uit waarom hij de keuze heeft gemaakt om weg te gaan bij het tijdschrift.

"Nu is het moment gekomen om harde keuzes te maken"

Sander kreeg allerlei felicitaties binnen voor zijn 'work anniversary' bij Quote, maar vlak na het zevenjarig jubileum heeft hij besloten om het tijdschrift te verlaten. 'Het jaar 2020 is een snelkookpan geworden, waarin ik lange tijd zo’n beetje alles heb gedaan, maar nu is het moment gekomen om harde keuzes te maken', laat hij weten op Instagram.

Sander Schimmelpenninck poedelnaakt in gesprek met Giel Beelen
Lees ook

Sander Schimmelpenninck poedelnaakt in gesprek met Giel Beelen

De voormalig hoofdredacteur laat zijn keuzes afhangen van zijn 'persoonlijke leven'. Zo is het 'vergrootglas' waaronder hij 'het afgelopen jaar' heeft gelegen één van de redenen. 'Vooral door mijn Op1-presentatie', vertelt Sander erbij. En dat 'beviel me buitengewoon slecht'. Ook wil hij meer tijd met zijn Zweedse vriendin kunnen doorbrengen. 

Sander gaat zijn leven 'met wat meer vrijheid inrichten', concludeert hij. Maar niet getreurd, want hij zal meer gaan schrijven voor de Volkskrant. 'Daarnaast zal ik blijven presenteren en opiniëren', verklaart hij erbij. Ook zijn Zelfspodcast, die hij maakt met Jaap van Reesema, zal hij blijven maken en 'uitbouwen tot een heus mediabedrijf'.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Eerder dit jaar onthulde Sander dat hij naar een cardioloog is geweest, omdat hij pijn had op zijn borst. Je ziet er alles over in de video hieronder. 

Lees meer over
Sander Schimmelpenninck