do somethin'

Britney Spears wellicht 'rest van haar leven' onder curatele

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesBritney Spears wellicht 'rest van haar leven' onder curatele
RTL

De veelbesproken #FreeBritney-beweging krijgt een flinke klap te verwerken. Andrew Wallet (67), de voormalige beheerder van Britney's hebben en houden, laat namelijk weten dat de 38-jarige zangeres de rest van haar leven onder curatele zou kunnen staan. Dat vertelt de advocaat aan 'The Daily Mail'.

"Britney heeft nog altijd niet het vermogen om documenten te ondertekenen en zelf beslissingen te nemen"

Andrew vecht samen met Britney's vader Jamie (68) om weer de curator te worden van haar financiën en vastgoed. Hij was voorheen al de waarnemer van Britney's hebben en houden en wil dat blijven. De zangeres ziet liever iemand anders die functie bekleden en vecht het nu dan ook aan in de rechtbank. Ook Jamie Spears wil haar curator blijven. Britney's fans eisen juist vrijheid en willen dat ze überhaupt niet onder curatele komt te staan. Dat leidt tot grote ergernis bij Andrew.

Volgens de advocaat is er een 'goede reden' om de zangeres langer onder curatele te stellen. "De fans die de #FreeBritney-beweging hebben opgezet, snappen niets van de wet", legt Andrew uit aan de Britse krant. "Deze juridische procedures zijn complex en velen trekken overhaaste conclusies. Hun perceptie klopt niet, maar ik kan niet zeggen wat er mis aan is, omdat dat vertrouwelijk is." 

Woeste Britney Spears weigert 'ongeschikte' medecurator
Lees ook

Woeste Britney Spears weigert 'ongeschikte' medecurator

Volgens Andrew is de campagne van Britney's fans 'frustrerend'. De 67-jarige advocaat denkt dat het 'in haar eigen belang' is om onder curatele te blijven staan. Ook denkt hij dat niemand hier zo'n sterke mening over zou hebben als het niet om een beroemdheid ging. 

"Britney heeft nog altijd niet het vermogen om documenten te ondertekenen en zelf beslissingen te nemen", aldus Andrew. "Haar liquide middelen beschermen is heel belangrijk en daarom moet ze onder curatele blijven staan. Britney is namelijk gevoelig voor invloeden van buitenaf. (...) Andere mensen staan ook hun hele leven onder curatele. Ik zeg niet dat dit per se het geval hoeft te zijn voor Britney, maar het zou haar zomaar kunnen overkomen." 

Alles over de #FreeBritney-beweging zie je in de video hieronder. 

Lees meer over
Britney SpearsRechtszaakCuratorGeld