zo sterk als een leeuw

Paul de Leeuw kreeg na crematie vader presentatie Op1 aangeboden

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPPaul de Leeuw kreeg na crematie vader presentatie Op1 aangeboden
RTL

Paul de Leeuw (58) werd een dag na de crematie van zijn vader gevraagd om 'Op1' te presenteren. Dat vertelde hij woensdag in 'De Coen en Sander Show' op Radio 538.

"Ik dacht: ik moet mezelf nu verkopen bij BNNVARA"

Wegens het overlijden van zijn vader had Paul al zijn afspraken eigenlijk afgezegd, maar iets zei hem dat hij toch om tafel moest met de omroep. "Mijn vader was een zakenman, fruit in conserven, en zei altijd: je moet handelen als je aardbeien het best zijn. Ik dacht: ik moet mezelf nu verkopen bij BNNVARA", verklaart hij zijn actie. 

Paul de Leeuw nieuwe presentator Op1
Lees ook

Paul de Leeuw nieuwe presentator Op1

Paul, die de omroep in 2018 verliet voor RTL, vormt een nieuw duo met Astrid Joosten op de vrijdagavond. Het huidige vrijdagavondduo, Sophie Hilbrand en Hugo Logtenberg, verhuist naar de maandag. "Ze willen echt dat de vrijdag iets luchtiger wordt en dat zie ik onszelf echt wel doen", vertelt hij. "We hebben net een proefuitzending gedaan en dat ging hartstikke goed. Heel blij en iedereen opgelucht en tevreden."

Het 'vrijdaggevoel' zit hem volgens Paul in de aanpak van onderwerpen. "Dat je even de luchtigheid zoekt in onderwerpen. Vrijdag hebben we Rob de Nijs en hij komt met twee andere artiesten: Paskal Jakobsen en Danny Vera. We noemen het ook gekscherend Up1, zodat je met een beetje een positief gevoel het weekend in gaat."

Nu Sophie en Hugo verhuizen naar maandag, betekent het dat duo Willemijn Veenhoven en Erik Dijkstra stopt. Willemijn wordt de nieuwe presentator van het NPO Radio 2-programma Spijkers met Koppen en blijft ook Vroege Vogels presenteren. Erik start begin volgend jaar met een nieuw, wekelijks programma op NPO Radio 1 en blijft ook onder meer Per Seconde Wijzer presenteren.

Tim Hofman was bijna de vaste presentator van het programma. Daar hoor je alles over in de video hieronder.

Lees meer over
Paul de Leeuw