HEFTIG

Fred van Leer overvallen in eigen woning

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPFred van Leer overvallen in eigen woning
RTL

Net nu het weer wat beter leek te gaan met Fred van Leer (44), krijgt de stylist een nieuwe klap te verwerken. Hij is vanochtend namelijk in zijn woning in Rotterdam overvallen door twee mannen die zich voordeden als medewerkers van PostNL.

"Ik ga nu aangifte doen"

De mannen bedreigden hem met een een vuurwapen, meldt de politie. Fred raakte hierbij lichtgewond en liep een gekneusde rib op. Uiteindelijk was er een ambulance ter plekke en hebben ambulancemedewerkers zich ontfermd over Fred. Uit voorzorg is hij naar het ziekenhuis gebracht. Er is een vuurwapen gevonden wat door medewerkers van de Forensische Opsporing veilig is gesteld. Fred heeft inmiddels aangifte gedaan.

Fred van Leer heeft het volste vertrouwen in de toekomst
Lees ook

Fred van Leer heeft het volste vertrouwen in de toekomst

© Joey Bremer

Fred reageert inmiddels zelf in een video op zijn eigen Instagram. "Twee jongens hebben vanmorgen getracht mij te overvallen." Vervolgens benadrukt Fred geen klappen te hebben gekregen. "Ik ga nu aangifte doen", vertelt hij verder. Fred zit momenteel niet bij de pakken neer en verzekert zijn volgers dat het goed met hem gaat: "Het komt goed. Ik voel me sterk."

Eind oktober lekte er een zeer heftige seksvideo uit waarop Fred te zien was. Uiteindelijk leidde dat ertoe dat Fred zichzelf wat probeerde aan te doen. Gelukkig werd Fred in het ziekenhuis goed geholpen, waardoor hij het overleefde. In een zeer openhartige en emotionele video vertelde de stylist vervolgens over wat hij had  meegemaakt. "Het is nu een open wond. Dat geneest, maar wordt wel een litteken." Vertelde Fred destijds. "Ik kreeg van allerlei mensen berichtjes dat er een filmpje van mij gaande was. Ik was in blinde paniek. Ik wist niet wat ik moest doen."

Denk jij aan zelfmoord? Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via 113 of 0800-113 (gratis) of de chat.

Fred richtte zich aan het einde van de video op mensen die ooit hetzelfde is overkomen. "Ik heb een heel groot vangnet, maar bij anderen bij wie dit gebeurt, daar loopt het verkeerd mee af." Daarna gaf hij een dringend advies aan mensen die in de toekomst een dergelijke video ontvangen. "Desnoods bekijk je het, maar deel het niet. De gevolgen zijn niet te overzien." Deze video van Fred zie je hieronder.

Lees meer over
Fred van Leer