the show must go on

Evenementenbranche slaat alarm met grootschalige actie

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPEvenementenbranche slaat alarm met grootschalige actie
RTL

Vandaag om 12 uur heeft de evenementenbranche de druk op de overheid naar eigen zeggen noodgedwongen opgevoerd. Tegelijk met de maandelijkse test van het luchtalarm trok de branche aan de bel.

"Met de ontwikkelingen op het gebied van sneltesten is de koudwatervrees van het kabinet onbegrijpelijk"

De onzekere toekomst en de enorme financiële druk op ondernemers zorgt ervoor dat de branche het kabinet oproept om duidelijkheid te geven over het komende evenementenjaar. Het is voor de ondernemers allang 5 over 12 en het water staat hen tot de lippen.

De actie wordt ondersteund door het Metropole orkest dat samen met DI-RECT zanger Marcel Veenendaal en het ZO! Gospel Choir een cover opnam van het nummer van Queen 'The show must go on'.

Het nummer en de clip waren kort na het luchtalarm van 12 uur te horen en zien op radio, televisie, social media en op de buitenkant van verschillende grote evenementenlocaties. Hieronder kun je de clip zien. 

Gerard Joling had corona en 'zat een dag op de wc'
Lees ook

Gerard Joling had corona en 'zat een dag op de wc'

"We begrijpen dat er onder de huidige omstandigheden geen grootschalige evenementen kunnen plaatsvinden, maar niet dat we op korte termijn niet aan de slag kunnen met testevenementen", zegt Jolanda Jansen, woordvoerder van de Alliantie van Evenementenbouwers. 

"Met de ontwikkelingen op het gebied van sneltesten is de koudwatervrees van het kabinet onbegrijpelijk. We willen dat de politiek zich realiseert dat evenementen in het voorjaar en de zomer van 2021 niet door zullen gaan als er op korte termijn geen toezeggingen worden gedaan en er geen stappen worden gezet. The show must go on."

De Alliantie van Evenementenbouwers en het EventPlatform zijn de initiatiefnemers van de actie. De organisaties vertegenwoordigen de publieks- en zakelijke evenementenbranche. De branche is goed voor ruim 100.000 werkplekken en een directe jaaromzet van meer dan 7 miljard. 

De branche kwam in maart tot stilstand. Testevenementen, sneltesten en vaccinaties zijn belangrijke stappen om de sector te herstarten.

Lees meer over
Coronacrisis in Nederland