GEHEIM VAN DE SMIT

Bas Smit regelt nieuwe koninklijke onderscheiding voor beroofde Fred

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP / instagram @bassmitBas Smit regelt nieuwe koninklijke onderscheiding voor beroofde Fred
RTL

Bas Smit (38) heeft zichzelf vandaag weer van zijn absoluut beste kant laten zien. Dit weekend verraste hij het bejaarde stel Fred en Corrie met een prachtige tijd in zijn 'winterwonderachtertuin'. Daarbij haalde hij ruim 35.000 euro op voor het echtpaar, dat eerder dit jaar bestolen werd en daarbij veel spullen kwijtraakte.

"Wat een geweldige mensen"

Fred en Corrie hadden bijvoorbeeld gespaard om hun zestigjarige huwelijk te kunnen vieren. Maar liefst 1.500 euro legde het stel ervoor opzij, maar het geld werd buitgemaakt tijdens de beroving. Ook de koninklijke onderscheiding die Fred ooit kreeg, verdween tijdens het incident. Dit weekend zamelde Bas, met behulp van al zijn volgers op social media, al 35.000 euro in voor Fred en Corrie.

Vandaag verrast hij het echtpaar nóg een keer. Samen met de burgemeester van Gouda, Pieter Verhoeve, heeft hij namelijk een nieuwe koninklijke onderscheiding geregeld voor Fred. Dat Fred weer een nieuwe onderscheiding heeft, betekent veel voor hem. "Mag ik jullie vriendelijk bedanken?" zegt hij in een video die Bas op zijn Instagram deelt. "Want ik zat er echt mee, hoor."

Bas Smit haalt ruim €35.000 op voor beroofd echtpaar uit Gouda
Lees ook

Bas Smit haalt ruim €35.000 op voor beroofd echtpaar uit Gouda

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Ondertussen is Bas maar wat blij dat hij Fred en Corrie heeft kunnen helpen. 'Ze gaan alsnog een heerlijke kerst tegemoet', schrijft hij bij de video. 'Echt uniek. Hun 60-jarige jubileum kan ook lekker uitbundig gevierd worden.' En wat doen Fred en Corrie met de overige duizenden euro's die voor hen zijn opgehaald? 'De rest hebben ze gedoneerd aan het Máxima Kinderziekenhuis. Wat een geweldig mensen.'

Bas toonde vandaag al eerder dat zijn hart op de goede plek zit met zijn hulpactie voor een geteisterd Syrisch gezin in Heerlen. En laatst haalde hij óók al geld op, voor een ander goed doel. Met zijn ludieke inzamelingsactie voor zijn schildpadeieren tikte Bas de vijfhonderdduizend euro aan. Hoe hij dat deed, zie je in de video hieronder.

Lees meer over
Bas Smit