24k magic in the air

Bas Smit verdient 'echt heel veel' met Instagram-succes

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPBas Smit verdient 'echt heel veel' met Instagram-succes
RTL

Bontjassen kopen met 35 graden of de achtertuin omtoveren in een heus kerstdorp: niets is Bas Smit (38) te gek. En dan houdt 'ie er ook nog een aardig zakcentje aan over, vertelt hij in de podcast van Art Rooijakkers (44) voor BNR.

"We gaan onze geloofwaardigheid niet opgeven"

Bas, die zichzelf eigenlijk liever geen influencer noemt, heeft het afgelopen jaar zijn volgers op Instagram zien verdubbelen. De ondernemer ziet zijn Instagram-account dan ook als winkel 'waar dagelijks duizenden mensen langslopen', zegt hij in de podcast. En aan die winkel verdient Bas genoeg om te kunnen doen en laten wat hij wil. Hoeveel precies wil hij niet vertellen, maar wel laat hij weten dat het 'echt heel veel is'. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Bas Smit bezorgt vrouw met kanker haar ultieme kerstcadeau
Lees ook

Bas Smit bezorgt vrouw met kanker haar ultieme kerstcadeau

Daarnaast geven Bas en zijn vrouw Nicolette ook een groot deel weg aan goede doelen. Zo hebben ze alleen al dit jaar 1 miljoen euro kunnen doneren. "Als je dat weg kan geven, dat is toch fantastisch. (...) Wat dat betreft is het een miljoenenbusiness."

Zelf zit hij in de luxepositie om geld af te slaan. "Toen ik 30.000 volgers had, had ik als grapje: het is 25.000 euro of anders niet. Dat is een soort running gag geworden. Toen kwamen er letterlijk deals van 17.000 euro en 20.000 euro en heb ik iedere keer 'nee' gezegd. En dat is best gek", vertelt hij. "Daardoor zorg je er wel voor dat je het lekkerste meisje van de klas bent. En uiteindelijk wil iedereen het lekkerste meisje van de klas. Want als je afgelebberd bent door al die merken, dan kun je het wel shaken."

Toch is hij ook niet vies van commerciële deals - mits ze bij hem passen. "We gaan onze geloofwaardigheid niet opgeven."

Lees meer over
Bas SmitNicolette van DamInfluencerSociale MediaInstagram