gebroken gezin

Maxime openhartig over vader Claire: 'Ik was de schuldige'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPMaxime openhartig over vader Claire: 'Ik was de schuldige'
RTL

Maxime Meiland (24) wil zo snel mogelijk beginnen met een broertje of zusje voor dochtertje Claire (3). Dat vertelt ze in het tijdschrift 'VIVA Mama'. Ook doet ze een boekje open over haar eerste zwangerschap, waar vooral vader Martien (59) niet blij mee was.

"Ze vonden me te jong en dachten dat een baby mijn leven zou verpesten"

Maxime kreeg dochtertje Claire toen ze slechts 21 jaar was. "Mijn moeder heeft altijd gezegd dat ik moet doen wat goed voor mij voelt. Maar mijn vader en zus waren er erg op tegen. Ze vonden me te jong en dachten dat een baby mijn leven zou verpesten", vertelt ze over die periode. "Papa heeft twee weken niet tegen me gepraat terwijl hij naast me woonde."

Maxime Meiland kan haar geluk niet op: 'Claire noemt Leroy papa'
Lees ook

Maxime Meiland kan haar geluk niet op: 'Claire noemt Leroy papa'

Maxime had een afspraak staan bij de abortuskliniek, maar besloot uiteindelijk niet door te zetten. "Bij de tweede keer ging de mevrouw van de kliniek kort uitleggen wat een abortus inhield. Ze zei dat ik het hele weekend onder begeleiding thuis moest blijven, omdat ik zo erg zou bloeden. Toen kwam het besef: wat ben ik eigenlijk aan het doen? Waarom zou ik een kind weghalen? Dat voelde opeens zó slecht", aldus de jonge moeder.

De vader van het meisje is niet in beeld. "Hij wilde meegaan naar de kliniek om mij te steunen, maar toen ik besloot om het kind niet weg te halen, was het van: 'Ik hoef je niet meer te spreken, doei'", vertelt Maxime. Er heeft nog wel een laatste gesprek plaatsgevonden toen Maxime zes maanden zwanger was, maar daar was ze zelf niet bij. "Ik was de schuldige vond die familie (...) Het ergste vond ik dat ze zeiden: 'Als het kindje vier jaar oud is, wanneer ze herinneringen gaat krijgen, dan komen we misschien een keer langs.'" Maar Maxime is er klaar mee: "Hoe haal je het in je hoofd?"

De Chateau Meiland-ster had zich dan ook ingesteld op een leven als alleenstaande moeder, maar toen was daar cameraman Leroy. De tortelduifjes zijn inmiddels samen op zoek naar een eigen huisje en Maxime heeft al vaker uitgesproken wel te willen trouwen met haar Leroy. "Hij is de ware", aldus Maxime. Op Instagram vertelde de realityster onlangs nog dat haar dochtertje minstens net zo gek is op haar vriend.

Lees meer over
Maxime Meiland