en ze leefden nog lang en gelukkig

Prinses Laurentien leest allerkleinsten voor in Zin in Zappelin

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© AVROTROSPrinses Laurentien leest allerkleinsten voor in Zin in Zappelin
RTL

Hoog bezoek vandaag in de studio van 'Zin in Zappelin'. Prinses Laurentien (54) was te gast voor de aftrap van de Nationale Voorleesdagen en las daarom zelf ook een verhaaltje voor.

"Wat fijn dat jullie er allemaal zijn!"

De prinses las voor aan 25 kinderen die via een live-verbinding digitaal in de studio aanwezig waren uit het boek Coco kan het! Hét Prentenboek van het Jaar 2021 geschreven en geïllustreerd door Loes Riphagen. Het boek gaat over de babyvogel Coco die het heel spannend vindt om voor het eerst zijn vleugels uit te slaan. Een verhaal over moed verzamelen en meer kunnen dan je denkt. 

"Het is echt een heel mooi boek, met prachtige tekeningen. Het is vooral leuk om eruit voor te lezen", legde Laurentien de kinderen uit.

Prinses Laurentien heeft weer eerste klus sinds corona-lockdown
Lees ook

Prinses Laurentien heeft weer eerste klus sinds corona-lockdown

Vol enthousiasme las de prinses de kinderen voor. "Wauw! Wat fijn dat jullie er allemaal zijn! Houden jullie ook zo van voorlezen?" De kinderen reageerden even uitbundig als de prinses zelf.

Prinses Laurentien zet zich al jaren in voor de bevordering van geletterdheid. In 2004 werd op haar initiatief Stichting Lezen & Schrijven opgericht met als doel het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid in Nederland. 

De Nationale Voorleesdagen bestaan sinds 2004 en is een project van Stichting Lezen, georganiseerd door de Stichting CPNB. De doelstelling van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen van kinderen (0-6 jaar) die zelf nog niet kunnen lezen of net het lezen hebben geleerd. De campagne benadrukt de voordelen van het (voor)lezen, waaronder het positieve effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip.

Lees meer over
Prinses Laurentien