Wie wat bewaart

Martien Meiland blijkt romanticus en ontroert met liefdesbrieven

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© Chateau Meiland, SBS, 08-04-2021Martien Meiland blijkt romanticus en ontroert met liefdesbrieven
RTL

Nostalgie bij de familie Meiland. Erica (57) heeft een aantal liefdesbrieven van Martien (59) gevonden en dat zorgt voor tranen bij de voormalig kasteelheer. Maar ook Erica zelf moet een traantje wegpinken als Martien begint over het verleden.

"Ik weet nog precies hoe ik me voelde toen: helemaal verliefd en leuk en blij met iemand in je leven"

In de aflevering van donderdagavond is Valentijnsdag aangebroken, al zal dat Martien een worst wezen. Hij doet dit jaar niet aan stiekem briefjes versturen, hij ontvangt ze liever. Opvallend genoeg was de pater familias vroeger wél een echte romanticus. Zo stuurde hij Erica de meest prachtige liefdesbrieven. En die heeft ze al die jaren bewaard. 

Maxime Meiland en Leroy officieel begonnen aan nieuw leven samen
Lees ook

Maxime Meiland en Leroy officieel begonnen aan nieuw leven samen

Als Martien en Erica samen de brieven en gedichten teruglezen, kunnen ze het met geen mogelijkheid drooghouden. "Ik vind het zó leuk", meldt Martien als Erica een liefdesbrief uit 1984 tevoorschijn haalt. "Ik weet nog precies hoe ik me voelde toen: helemaal verliefd en leuk en blij met iemand in je leven", gaat Martien verder. "En als zij dan dat gedicht gaat voorlezen raak ik helemaal geëmotioneerd, want wat leuk hadden we het en wat is het toch lang geleden."

"We zijn inmiddels zoveel jaar verder en nog steeds gezond en samen onder een dak met die meiden van ons - al wist je toen natuurlijk nog helemaal niet dat je twee meiden met aanhang erbij zou krijgen. Het is enig."

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

En Erica blijkt nog meer brieven te hebben waaronder eentje uit 1995, toen ze tien jaar getrouwd waren. De woorden raken Martien. "Ik ga geen gedichten meer lezen, ik schiet helemaal vol", besluit hij dan ook.

Inmiddels heeft Erica naast Martien nóg een man in haar leven. En die deed er werkelijk alles aan om ontdekt te worden.

Lees meer over
Erica MeilandMartien MeilandChateau Meiland