heftig

Samantha betreurt deelname De Verraders: 'Krijg doodsbedreigingen'

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© De VerradersSamantha betreurt deelname De Verraders: 'Krijg doodsbedreigingen'
RTL

De sluwe actie van Samantha Steenwijk (35) om medeverrader Holly Mae Brood (26) weg te stemmen, is bij veel kijkers van 'De Verraders' in het verkeerde keelgat geschoten. Hoewel het natuurlijk allemaal slechts een spelletje is en de BN'ers elkaar niets kwalijk nemen, staan enkele fans van het programma daar anders in. De zangeres betreurt dan ook haar deelname aan het programma.

"Dat ik nu doodsbedreigingen krijg voor dit spelletje, dat is wel echt heftig"

Dat vertelde ze woensdagmorgen in de Veronica Inside Ochtendshow. Volgens Samantha heeft haar deelname aan De Verraders totaal anders uitgepakt dan ze van tevoren dacht. Hoewel de zangeres veel positieve reacties heeft ontvangen, nemen de negatieve reacties ondertussen de overhand. Het is inmiddels zelfs zo uit de hand gelopen dat ze ook doodsbedreigingen ontvangt.

"Ik moet wel eerlijk zeggen, dat ik echt wel veel kan hebben. Maar dat ik nu doodsbedreigingen krijg voor dit spelletje, dat is wel echt heftig", vertelde ze openhartig. "Het gaat me nu echt wel een beetje te ver moet ik eerlijk zeggen."

Ieder voor zich in De Verraders: 'Samantha heeft ons zwaar genaaid'
Lees ook

Ieder voor zich in De Verraders: 'Samantha heeft ons zwaar genaaid'

Ondanks dat het haar enorm raakt heeft ze besloten geen aangifte te doen. "Maar het doet me wel wat. Dat kan ik wel zeggen en dat is voor het eerst van mijn leven."

"Onze beleving van het spel is uiteindelijk wel anders dan dat je op televisie ziet. Ze kunnen maar een aantal verhaallijnen tonen, terwijl we met achttien deelnemers misschien wel achthonderd verhaallijnen hebben gehad", vervolgt ze. "Dat is een beetje het vervelende, dat het nu iets anders overkomt bij mensen dan dat ik het daadwerkelijk bedoeld heb. Dus wat dat betreft denk ik: misschien had ik het over moeten slaan. Wie weet komt het nog goed in de finale, ik heb geen flauw idee hoe die eruit gaat zien."

In De Verraders, dat het best kan worden omschreven als een mix tussen Wie is de Mol? en het spannende gezelschapsspel Weerwolven van Wakkerdam, moet een groep bekende Nederlanders samenwerken om zilver voor de pot te verdienen. Maar niet iedereen heeft dezelfde rol... Drie van hen zijn namelijk Verraders en krijgen de kans om elke avond een onschuldige kandidaat naar huis te sturen, een Getrouwe. Ondertussen moeten ze proberen niet ontmaskerd te worden tijdens de dagelijkse Raad. Wie het spel overleeft, maakt kans op de pot van 25 kilo zilver.

Kees Boot, Holly Mae Brood en Diederik Jekel waren de oorspronkelijke drie Verraders. Toen de wetenschapsjournalist werd ontmaskerd, kregen Holly en Kees de kans één van de kandidaten bij hun geheim te betrekken. Dat werd Samantha. 

De Verraders is elke zaterdag om 21.30 uur te zien bij RTL 4 en elke zondag bij Videoland. Kijk de aflevering van afgelopen zaterdag hier terug.

Lees meer over
Samantha SteenwijkDe Verraders