(on)sportief

Slimste Mens-kijkers storen zich aan tijdrekken: 'Pas regels aan'

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANPSlimste Mens-kijkers storen zich aan tijdrekken: 'Pas regels aan'
RTL

Kijkers van het NPO-programma 'De Slimste Mens' stoorden zich dinsdagavond in het finalespel aan het lange tijdrekken van deelnemer Loes Reijmer. Zij liet, hoogstwaarschijnlijk bewust, haar tijd zakken van 68 naar 29 seconden, precies 1 seconde minder dan haar tegenstander Renée Fokker (60).

"Waarom geen limiet aan dat tactisch geneuzel"

Of de tactiek van Loes heeft geholpen, is in de uitzending van gisteren terug te zien. Veel kijkers storen zich eraan dat de programmamakers de regels niet aanpassen. Het gebeurt regelmatig dat BN'ers secondenlang foutieve of herhalende antwoorden blijven opnoemen om zo eerder te mogen beginnen. In 2018 noemden kijkers De Slimste Mens-winnaar Roelof de Vries nog 'onsportief', omdat ook hij, in de finale, tijd aan het rekken was. 

'Belachelijk, dat wachten totdat je minder seconden hebt! Waarom geen limiet aan dat tactisch geneuzel. Je weet gewoon het antwoord niet, dus na 10 seconden: bye. Dagelijkse ergernis' en 'Ik vind echt dat er iets aan gedaan moet worden dat kandidaten een half uur lang hun tijd laten zakken tot onder de tijd van de ander', wordt er zoal geschreven op Twitter. Hieronder nog meer reacties. 

Op déze dag is de finale van De Slimste Mens
Lees ook

Op déze dag is de finale van De Slimste Mens

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Ondanks het commentaar weet het programma vrijwel avond aan avond meer dan een miljoen kijkers te boeien en staat het steevast in de top vijf van de best bekeken televisieprogramma's. De finale van De Slimste Mens zie je vrijdagavond om 20.40 uur bij NPO 2. 

Lees meer over
Philip FreriksDe Slimste Mens