nu wij niet meer praten

Derde zwangerschap dreef Jaap Reesema en Kim Kötter uit elkaar

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© Rooijakkers Over de VloerDerde zwangerschap dreef Jaap Reesema en Kim Kötter uit elkaar
RTL

'Rooijakkers Over De Vloer' is terug! In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen loopt Art Rooijakkers (45) een dagje mee in het hectische huishouden van Jaap Reesema (36) en Kim Kötter (39), die bijzonder openhartig zijn over hun kinderwens.

"We hebben elkaar wel even opnieuw moeten vinden"

Hun wens voor een gezin was sterk, maar kwam niet vanzelf uit. "We wilden al vrij snel kinderen, maar dat wilde niet zo voortvarend", vertelt Kim. Hun oudste twee zoontjes werden geboren met behulp van IVF. "Op een gegeven moment neemt het wel je leven over", vertelt Jaap over het zware traject. "Je hebt het alleen nog maar dáárover en bent er constant mee bezig."

Kim Kötter spreekt gepeste meisjes aan met eigen biografie
Lees ook

Kim Kötter spreekt gepeste meisjes aan met eigen biografie

De kleine Ted, die eerder dit jaar werd geboren, is dan ook een 'cadeautje'. Toch was het even schrikken toen Kim zwanger bleek te zijn. Ze vertelt: "Veel mensen denken vast: 'Wauw, dat moet dan het mooiste moment op aarde zijn geweest omdat je er twee met IVF hebt gekregen', maar het was vooral veel ongeloof."

Daarnaast was het model bang hoe Jaap zou reageren, omdat hij geen derde kindje wilde. "Jaap keek naar die test en was helemaal van slag", herinnert ze zich. "We hebben elkaar wel even opnieuw moeten vinden. Het was wel even heel heftig, omdat het ook een heel moeilijke beslissing voor Jaap was om bewust te kiezen voor een derde."

Kim is in de uitzending tegenover Art ook bijzonder openhartig over haar pestverleden en vertelt dat ze als kind niet eens in de spiegel durfde te kijken. "Ik was heel onzeker en vond het héél eng om zo naar mezelf te kijken, want ik zag alleen maar dingen waar anderen over konden vallen."

Het verleden achtervolgt haar nog steeds en de moeder van drie hoopt dan ook dat haar eigen kinderen dit nooit mee hoeven te maken: "Het is zó niet fair dat iemand je dat aanpraat. (…) Hoe machtig die ander ook is, zij mogen niet jouw leven bepalen."

Rooijakkers Over De Vloer is elke donderdag om 21.30 uur te zien bij RTL 4.

Lees meer over
Kim KötterJaap ReesemaArt RooijakkersRooijakkers over de Vloer