heftig

Moeder Famke Louise vreesde voor leven dochter na Jinek-uitzending

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANPMoeder Famke Louise vreesde voor leven dochter na Jinek-uitzending
RTL

Haatreacties zijn Famke Louise (22) niet onbekend, maar haar moeder Marja Koster (50) vertelt in 'Libelle' dat het na het 'Jinek'-debacle zó erg was dat ze vreesde dat haar dochter zichzelf iets aan zou doen. "Mensen hebben geen idee wat ze aanrichten met al hun haat", aldus de bezorgde moeder. 

Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113
 

"Het ging natuurlijk niet over de inhoud, maar over de manier waarop ze praatte en hoe ze eruitzag"

In het openhartige interview vertelt Marja dat het moeilijk was om Famke te beschermen na wat er na de veelbesproken uitzending gebeurde. "Het was verschrikkelijk. Het ging natuurlijk niet over de inhoud, maar over de manier waarop ze praatte en hoe ze eruitzag", legt ze uit. "Het schokte me dat het blijkbaar normaal is om een jonge vrouw zo af te fakkelen."

Gepeste Famke Louise maakt zich grote zorgen om haar veiligheid
Lees ook

Gepeste Famke Louise maakt zich grote zorgen om haar veiligheid

Het hele gedoe rond #ikdoenietmeermee heeft Famke dan ook diep geraakt. "Ik heb me veel zorgen over haar gemaakt. Soms was ik bang dat ze er een eind aan zou maken", deelt Marja. "Mensen hebben geen idee wat ze aanrichten met al hun haat. Bij Famke is dat structureel. Ze is iemand die reacties oproept omdat ze doet wat ze wil. Soms gaat ze de fout in, dat mag."

Marja spoort Famke juist aan fouten te maken en is alleen maar trots op de eigenzinnigheid van haar dochter: "Als ze iets wil, gaat ze ervoor, wat anderen er ook van vinden. Dat is een enorme kracht die haar helpt om een dikkere huid te krijgen en weer door te gaan. Zoals na Jinek gebeurde, en wat vast nog vaker nodig zal zijn. Ik ben trots op mijn sterke, uitgesproken en prachtige dochter. Ze jaagt haar dromen na en dat zouden meer mensen moeten doen."

Gelukkig gaat het nu stukken beter met Famke, ze is zelfs in blijde verwachting van haar eerste kindje! In onderstaande video vertelt ze er alles over:

Lees meer over
Famke Louise