anti-staxxer

Oud-collega Dionne Stax over samenwerking: 'Totaal geen klik'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPOud-collega Dionne Stax over samenwerking: 'Totaal geen klik'
RTL

Toine van Peperstraten (53) mocht een jaar lang samen met Dionne Stax (36) de lunchshow van NPO Radio 1 maken. Een leuke baan, maar toch blijkt de presentator weinig goede herinneringen eraan te hebben. In de podcast 'De Broadcast' vertelt Toine namelijk dat hij en Dionne totaal geen raakvlekken met elkaar hadden en dat hij blij was dat ze uiteindelijk werd vervangen door Mischa Blok.

"Dionne en ik zijn totaal andere karakters"

Dionne en Toine kregen twee jaar geleden de taak om een lunchshow van NPO Radio 1 te gaan maken. Het idee was dat de show een beetje het De Wereld Draait Door van de radio zou worden, maar dat wilde niet helemaal lukken. De lunchshow kreeg niet bepaald goede reacties en vooral Dionne moest het ontgelden. Na een jaartje besloot de presentatrice over te stappen vanwege haar drukke tv-werkzaamheden en daar was Toine eigenlijk wel blij mee, blijkt nu.

Dionne Stax presenteert special over verjaardag Amalia
Lees ook

Dionne Stax presenteert special over verjaardag Amalia

De presentator vertelt dat hij het veel leuker vindt om radio te maken met Mischa Blok. "Dionne en ik zijn totaal andere karakters. Ze hadden gehoopt dat we elkaar goed zouden aanvullen, maar als je een duo-programma gaat maken, dan moet je zorgen dat één plus één veel meer is dan twee. Dat je het beste in elkaar naar boven haalt en er een soort chemie ontstaat."

Die chemie was er helaas niet. "Dat was gewoon heel moeilijk. We hadden toch veel te weinig raakvlakken en presenteerden staccato van elkaar. Dat is een ontzettende verandering sinds 1 maart met Mischa Blok. Dan merk je echt dat één plus één veel meer is dan twee." Volgens Toine ontstaan er met Mischa veel leukere gesprekken. "Dat er een-tweetjes ontstaan richting een onderwerp."

Dat dit niet met Dionne lukte, had volgens hem een reden. "Dionne is een persoonlijkheid, ik heb ook een bepaalde naam opgebouwd en soms zijn mensen ook best wel geïnteresseerd in wat wij meemaken. Alleen wij hadden heel weinig behoefte om dat aan elkaar in de uitzending te vertellen. En als de rem erop gaat, dan is er geen beginnen meer aan."

Juist hierdoor werd de lunchshow uiteindelijk een heel gereserveerd programma, wat juist niet de bedoeling was. "Dat was eigenlijk aan de hand. Daarbij had Dionne ook best nog wat opnames voor tv, ook voor AVRO-TROS. Die omroep was er dus helemaal van op de hoogte, maar bij Radio 1 kwamen er toch wel wat klachten, van: 'Het is een duo-programma, maar heel vaak zit er maar eentje.'"

Dionne zal zich waarschijnlijk weinig van de kritiek aantrekken. De presentatrice is sinds een tijdje helemaal in de wolken met haar nieuwe liefde dj Steve. 

Lees meer over
Dionne Stax