In de bak

Marengo-hoofdverdachte Saïd Razzouki uitgeleverd aan Nederland

Door RTL Boulevard··Aangepast:
Marengo-hoofdverdachte Saïd Razzouki uitgeleverd aan Nederland
RTL

Saïd Razzouki (49), de rechterhand van topcrimineel Ridouan Taghi (43), is uitgeleverd aan Nederland. Dat bevestigen zijn advocaten en het Openbaar Ministerie dinsdagmiddag. De man, die verdacht wordt van meerdere moorden en het leidinggeven aan de vermeende criminele organisatie van Taghi, zou zijn overgebracht naar de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught.

Razzouki is maandagochtend aangekomen op Eindhoven Airport. Hij werd met een door de overheid gecharterd vliegtuig onder begeleiding van de politie overgevlogen. Onder begeleiding van een politiehelikopter werd de 49-jarige verdachte vervoerd naar de EBI.

In februari 2020 werd Razzouki gearresteerd in Colombia, op verzoek van de Nederlandse autoriteiten. De man was na de aanhouding van Ridouan Taghi in december 2019 de meest gezochte crimineel van Nederland. Hij stond op de nationale en internationale opsporingslijsten.

'Mogelijk leger ingezet voor beveiliging Marengo-proces'
Lees ook

'Mogelijk leger ingezet voor beveiliging Marengo-proces'

De politie zal dinsdag nog Razzouki horen in de EBI. In Marengo wordt hij vervolgd voor leidinggeven aan een criminele organisatie gericht op moord en betrokkenheid bij drie moorden, twee pogingen tot moord en voorbereidingshandelingen voor moord.

Het Marengo-proces wordt deze week voortgezet in de Bunker, de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam-Osdorp.

Lees meer over
Ridouan TaghiStrafproces Marengo