EBI Vught

Anonieme bewaking Taghi: cipiers met bivakmutsen op

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© ANPAnonieme bewaking Taghi: cipiers met bivakmutsen op
RTL

Vanwege de aanwezigheid van topcrimineel Ridouan Taghi zijn de veiligheidsmaatregelen in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught vorige maand opgeschroefd.

Taghi wordt nu bewaakt door anonieme cipiers, die altijd bivakmutsen dragen, schrijft EenVandaag. Daartoe werd besloten na de arrestatie van Taghi's advocaat en neef Youssef T. Die zou onder meer betrokken zijn geweest bij plannen voor een gewelddadige uitbraak of bevrijding van Taghi uit de gevangenis.

Youssef T. werd 8 oktober opgepakt in de EBI, waar hij bij Ridouan Taghi op bezoek was. Justitie beschuldigt hem er ook van dat hij tot de veronderstelde misdaadorganisatie van Taghi heeft behoord.

Taghi communiceerde in codetaal: 'Het was een extra beveiliging'
Lees ook

Taghi communiceerde in codetaal: 'Het was een extra beveiliging'

"De huidige detentie-omstandigheden waarmee Taghi wordt geconfronteerd zijn voor Nederland uniek", zegt zijn detentie-advocaat Thomas van der Horst tegen EenVandaag. De cipiers dragen een ander uniform dan het gewone gevangenispersoneel. Glazen wanden in het gebouw zijn afgeplakt, zodat Taghi niet kan zien wie er in de ruimte aanwezig is.

Ridouan Taghi zit sinds december 2019 vast in de EBI, de best beveiligde gevangenis van Nederland. Hij is hoofdverdachte in het liquidatieproces Marengo, dat draait om een reeks onderwereldmoorden.