WAT EEN VOORSTELLING

Producent Rick Engelkes noemt Theater Kapsalon 'sympathiek maar impulsief'

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
Producent Rick Engelkes noemt Theater Kapsalon 'sympathiek maar impulsief'
RTL

Producent Rick Engelkes (62) heeft alle begrip voor de actie Theater Kapsalon, maar vindt het toch onverstandig om nu open te willen. "We moeten ons koppie erbij houden en nog even geduld hebben", zegt de theaterproducent tegen het 'ANP'. "Achter de schermen wordt heel hard gewerkt aan een goede oplossing." Engelkes vindt de actie 'sympathiek', maar denkt dat er een langetermijnplan moet komen. "We willen allemaal spelen en het theater weer in, maar dat moet met verstand geregeld worden. Niet met een impulsieve actie."

"We moeten dit schouder aan schouder regelen met de overheid"

Kapsalon Theater is een landelijke actie waarbij theaters door heel het land mensen een knipbeurt geven terwijl ze naar een voorstelling kunnen kijken. De culturele sector is ontevreden omdat bijna alle sectoren weer open zijn, behalve zijzelf en de horeca.

Sanne Wallis de Vries zelf niet bij Kapsalon Theater vanwege corona
Lees ook

Sanne Wallis de Vries zelf niet bij Kapsalon Theater vanwege corona

Engelkes denkt dat er rekening gehouden moet worden met het feit dat niet iedereen gelijk weer naar het theater durft. "Dan zitten we straks met allerlei voorstellingen en te weinig bezoekers", zegt de producent. "We moeten dit schouder aan schouder regelen met de overheid. We hebben als sector een giga-achterstand."

Volgens Engelkes wordt er 'achter de schermen' hard gewerkt aan een oplossing. Bij de overleggen over langetermijnplannen en garantiefondsen is hij zelf ook vaak aanwezig. "Het signaal dat wordt afgegeven met Theater Kapsalon is goed: we moeten gezien worden en het jojo-beleid van openen en sluiten moet stoppen", vindt ook hij. "Maar we moeten niet te hard door die porseleinkast heen banjeren. Dan maken we dingen kapot die net een beetje aan het helen zijn."

Lees meer over
Rick Engelkes