kan er niet om lachen

Gijs Groenteman: 'Jan Slagter boycot mij vanwege grapjes'

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
Gijs Groenteman: 'Jan Slagter boycot mij vanwege grapjes'
RTL

Gijs Groenteman (47) wordt geboycot door omroepbaas Jan Slagter (67). Dat claimt de programmamaker in zijn nieuwe podcast 'Teun & Gijs vertellen alles', die woensdag online is gezet. Volgens Gijs wil Jan hem niet meer in programma's van Omroep MAX hebben omdat hij in het afgelopen seizoen van het satirische programma 'Media Inside' elke aflevering een grapje over Jan maakte.

''Ik vind dat best ver gaan''

In Media Inside van BNNVARA zat een 'running gag' over Jan Slagter, vertelt Gijs in de podcast. "We hadden hem uitgenodigd, maar hij besloot na de eerste aflevering dat hij het een onleuk programma vond waar hij niet aan mee wilde doen." In de loop van de reeks werd de afzegging van Jan een grapje dat elke aflevering terugkeerde: "Het leek me heel grappig om dat elke week een keer te zeggen. En dan moet je het ook afmaken en tot het einde toe volhouden."

Jan Slagter was nerveus voor gesprek met prinses Beatrix
Lees ook

Jan Slagter was nerveus voor gesprek met prinses Beatrix

Gijs werd echter recent weer op zijn uitlatingen gewezen toen hij zich meldde bij het NPO Radio 1-programma MAX Nieuwsweekend. Het ging over een podcast over Schubert die hij voor het Concertgebouw maakt: "Dat leek me echt een leuk onderwerp dat goed past bij de luisteraars van dat programma."

Hij kreeg echter te horen dat zijn aanwezigheid in het programma niet gewenst was. De reden was dat Jan Slager boos zou zijn over de grapjes in Media Inside. "Ik vind dat best ver gaan", stelt Gijs in de podcast Teun & Gijs vertellen alles. "Dat je een grapje over een omroepbaas maakt en vervolgens persona non grata wordt."

De interviewer ging vervolgens verhaal halen bij Jan, die beaamde dat hij de grappen in Media Inside niet kon waarderen. "Je mag een grap leuk vinden of niet", sluit Gijs af. "Maar ik vind het iets heel anders dat iemand zich om die reden op redactieniveau met radioprogramma's gaat bemoeien."

Omroep MAX laat woensdag desgevraagd weten dat Jan "niets toe te voegen heeft aan het verhaal van Gijs".

Lees meer over
Jan Slagter