Record verbroken

No Way Home is succesvolste Spider-Man-film ooit

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
No Way Home is succesvolste Spider-Man-film ooit
RTL

De nieuwe Marvel-film 'Spider-Man: No Way Home' is de succesvolste productie over de jonge held die ooit in de Nederlandse bioscopen heeft gedraaid. Het nieuwste deel in de langlopende reeks heeft inmiddels 6,7 miljoen euro opgebracht en 561.000 bezoekers getrokken.

Daarmee is het vorige deel, Spider-Man: Far From Home, verslagen. Dit deel stond tot nu toe boven in de lijst. Het record geldt niet alleen voor de Spider-Man-films van producent Marvel, maar ook voor eerdere delen met andere acteurs die de afgelopen twintig jaar uitkwamen. De rol van Spider-Man werd tot nu toe in de bioscoop gespeeld door Tom Holland, Tobey Maguire en Andrew Garfield.

Tom Holland heeft spijt van één ding na Spider-Man-film
Lees ook

Tom Holland heeft spijt van één ding na Spider-Man-film

De film draait nog steeds in meer dan 120 Nederlandse zalen. Spider-Man: No Way Home heeft internationaal ook al meerdere records gebroken. Wereldwijd heeft de film al meer dan 1,8 miljard dollar opgebracht, waarmee het de best bezochte film van 2021 was.

In Spider-Man: No Way Home worstelt de titelheld (gespeeld door Tom Holland) ermee dat iedereen zijn geheime identiteit kent. Hij benadert Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) om de situatie te veranderen. Maar zoals altijd in dit soort films, heeft elke actie consequenties.

Lees meer over
Tom Holland