foutje, bedankt

Wendy van Dijk had geen weet van invulling Giro555-actie

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPWendy van Dijk had geen weet van invulling Giro555-actie
RTL

De afschrikwekkende oorlog in Oekraïne zorgt wereldwijd voor saamhorigheid, ook in Nederland. Vandaag maakten alle radiostations en tv-zenders, van 3FM tot Q Music en van RTL 4 tot SBS 6, bekend de handen ineen te slaan voor een bijzondere dag. Tout bekend Nederland doet mee, maar nog niet iedereen was op de hoogte gebracht. Wendy van Dijk (51) had geen idee dat ze vanaf de Pools-Oekraïense grens verslag moet gaan doen. Dat vertelt Rob Goossens in RTL Boulevard.

"Ze kreeg de schrik van haar leven toen ze te horen kreeg dat ze daarheen wordt gestuurd"

Aanstaande maandag is er een landelijke actiedag, geheel in het teken van hulp aan de Oekraïense burgers, slachtoffers en vluchtelingen. Ook Wendy is van de partij, maar had geen idee over de precieze invulling van haar deelname. "Wendy van Dijk wist het nog niet. Die heeft tegen de organisatie gezegd: tuurlijk wil ik helpen. Zoals iedereen dat zegt. Maar ze kreeg de schrik van haar leven toen ze te horen kreeg dat ze daarheen wordt gestuurd." Daar kwam ze namelijk pas achter toe het persbericht er uit was. 

Wendy van Dijk doorbreekt stilte: 'Dit soort gedrag nooit waargenomen'
Lees ook

Wendy van Dijk doorbreekt stilte: 'Dit soort gedrag nooit waargenomen'

Wendy vertelt ons aan de telefoon dat ze alleen gaat als ze er niet als 'normale verslaggever' heen hoeft. Ze wil zeker iets bijdragen, maar dan in de vorm van spullen brengen. De precieze invulling is tot nu toe nog niet duidelijk. 

Rob Goossens legt de situatie uit bij ons aan de desk:

Lees meer over
Wendy van Dijk