lab opgerold

Temptation Island-ster gearresteerd voor grootste methlab van Nederland

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLTemptation Island-ster gearresteerd voor grootste methlab van Nederland
RTL

Het blijkt dat Gianni van der B. (29) meer dan alleen telefoons gesmokkeld heeft. De voormalig 'Temptation Island'-deelnemer is één van de hoofdverdachten in het onderzoek naar een crystalmethlab in Nederweert, volgens L1. Het is het grootste lab dat ooit in Nederland is aangetroffen.

"Ze waren in ieder geval niet op de vlucht, maar echt op vakantie"

Het lab werd in juli 2021 al ontdekt, maar pas afgelopen 8 maart werden er drie mensen aangehouden voor betrokkenheid bij het lab. Zij kwamen in beeld door een undercoveractie van de politie. Agenten deden ook invallen in woningen en bedrijfspanden van hoofdverdachten en Gianni van der B. en Damien B., maar zij waren op dat moment op vakantie in Dubai.

De realityster en Damien B. meldden zich op 14 maart zelf op het politiebureau in Venlo met advocate Gitte Stevens. Momenteel zitten alle vijf de verdachten in voorarrest. De vriendin van Gianni van der B. is geen verdachte.

Eerste relatie in Temptation Island USA nu al voorbij?
Lees ook

Eerste relatie in Temptation Island USA nu al voorbij?

"Ik kan alleen bevestigen dat ik twee verdachten bijsta en dat zij zich in overleg met politie en justitie hebben gemeld", laat Gitte Stevens weten aan de Limburgse website. "Ze waren in ieder geval niet op de vlucht, maar echt op vakantie." 

Gianni van der B. en zijn partner Melissa deden in 2020 mee aan Temptation Island, maar de relatietest was voor het koppel slechts van korte duur. Het stel wist een telefoon mee te smokkelen tijdens de opnames en moest daarom als de bliksem het programma verlaten. Zach en Simone kwamen voor hen in de plaats en bleken nóg spraakmakender. 

Of er dit seizoen weer een koppel vroegtijdig naar huis moet, moet nog blijken. Het nieuwe seizoen gaat op 28 april van start.

Lees meer over
Temptation Island