And the Oscar goes to...

Tenniszusjes Venus en Serena Williams reiken Oscar uit

Door ANP/RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANPTenniszusjes Venus en Serena Williams reiken Oscar uit
RTL

De Academy heeft woensdag de laatste namen bekendgemaakt van sterren die aankomende zondag een Oscar uitreiken. Onder meer tennissers Venus (41) en Serena Williams (40) mogen het gouden beeldje aan een winnaar overhandigen.

De vader van de twee topatleten, Richard Williams, staat centraal in een van de kanshebbers van de avond, de film King Richard met Will Smith in de hoofdrol.

Beyoncé zingt haar genomineerde nummer tijdens Oscars
Lees ook

Beyoncé zingt haar genomineerde nummer tijdens Oscars

Ook Josh Brolin, Jacob Elordi, Jake Gyllenhaal, Jason Momoa, Jill Scott en J.K. Simmons zijn toegevoegd aan het lijstje Oscaruitreikers. Dinsdag werd al duidelijk dat dat ook gold voor West Side Story-actrice Rachel Zegler, die de dag ervoor op social media had verteld dat ze geen uitnodiging voor de ceremonie in Los Angeles had ontvangen. Ze werd daarna al snel gevraagd een Academy Award te komen uitreiken.

De organisatie maakte de namen van de sterren die de prijs komen overhandigen in verschillende fasen bekend. In totaal zijn er 46 mensen die de 23 Academy Awards uitreiken. Grote namen op de lijst zijn onder meer Sean 'Diddy' Combs, Kevin Costner, Jamie Lee Curtis, DJ Khaled, Jennifer Garner, H.E.R., Tiffany Haddish, Woody Harrelson, Anthony Hopkins, Samuel L. Jackson, Lily James, Daniel Kaluuya, Zoë Kravitz, Mila Kunis, Lady Gaga, Simu Liu, Rami Malek, Shawn Mendes, Bill Murray, Lupita Nyong’o, Elliot Page, Wesley Snipes, Uma Thurman, John Travolta en Yuh-Jung Youn.

Ook Beyoncé treedt op tijdens de oscars. Ze zingt haar genomineerde nummer Be Alive, die ze heeft gemaakt voor de film King Richard. De film gaat over de vader van tennissterren Venus en Serena Williams.

Lees meer over
Venus WilliamsSerena WilliamsOscars