VERRAAD MIJ NIET

Meerdere ogen direct gericht op één verrader: 'Elke spier bewoog'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLMeerdere ogen direct gericht op één verrader: 'Elke spier bewoog'
RTL

In de eerste aflevering van 'De Verraders' draait het natuurlijk vooral om één vraag: wie zíjn de verraders? Daar heeft de kijker in ieder geval alvast antwoord op gekregen, maar één van hen lijkt zich direct te verraden bij de andere deelnemers. Meerdere ogen zijn meteen op deze persoon gericht.

Let op: dit artikel bevat spoilers over de eerste aflevering van De Verraders.

"Naast mij gebeurt er een hele hoop"

Na een welkomstspel en een korte kennismaking, zien de achttien kandidaten zich aan de befaamde ronde tafel zitten. Het moment waarop de verraders worden aangewezen komt steeds dichterbij. Uiteindelijk legt Tijl zijn hand op de schouders van Ortál Vriend, Jamie Westland en Stefano Keizers. Met name Stefano reageert erg enthousiast op zijn rol als verrader. "Het gebeurt. Tijl raakt me aan. Yes, yes, yes, yes. Ik ben een verrader!"

Maar dan lijkt het alsof hij zijn zenuwen niet onder controle kan houden. "Ondertussen begint mijn hart ongelofelijk in mijn keel te kloppen. Ik voel gewoon dat mijn hele jas aan het bewegen is. Ik denk: iedereen gaat dit doorkrijgen."

Deelnemers: nieuwe seizoen De Verraders stuk intenser
Lees ook

Deelnemers: nieuwe seizoen De Verraders stuk intenser

Wanneer alle kandidaten hun ogen weer open mogen doen, valt het Robbie Kammeijer direct op hoe gespannen Stefano is. "Ik heb een halve minuut Stefano aangekeken. Elke spier in het gezicht van Stefano bewoog. Onder z'n lippen, z'n neusvleugels, onder z'n ogen. Elk spiertje vertrok. Of het nou opwinding was dat hij meedoet aan het spel... Is het angst omdat hij weet welke rol hij nu heeft?"

Ook Dionne Slagter, die naast Stefano zit, constateert dat hij bijzonder nerveus is. "Naast mij gebeurt er een hele hoop, want Stefano is bloednerveus. Z'n hele gezicht trilde. Hij vond het superspannend. Dat is eigenlijk het eerste dat mij opviel." Daarmee is er meteen twee paar ogen op Stefano gericht.

Gelukkig voor Stefano zijn er ook mensen die juist denken dat hij absoluut geen verrader kan zijn. Sylvia Geersen, die ook naast hem zat, bijvoorbeeld. "Hij kan geen verrader zijn", zegt het model stellig. "Nee?" wordt haar nog gevraagd, door Stefano's mede-verrader Ortál. "Nee, omdat hij veel te lief is." Of Stefano inderdaad verdacht is in de tweede aflevering, zullen we vast volgende week zien.

De Verraders scoort vanaf de allereerste aflevering al de pannen van het dak. Maar wat is het geheim achter het succes? Dat vertelt presentator Tijl in onderstaande video.

 

De Verraders zie je iedere vrijdag om 20.00 uur op RTL 4.

Lees meer over
RTL GroupDe Verraders