Verdrietig

Jan Rot lanceert online afscheidsalbum: 'Veel luisterplezier'

Door ANP/RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANPJan Rot lanceert online afscheidsalbum: 'Veel luisterplezier'
RTL

Jan Rot (64) heeft online zijn afscheidsalbum gelanceerd. De plaat heet 'I.P.V. Kaarten' en is vanaf dit weekend beschikbaar op de bekende online kanalen als Apple Music en Spotify. Het album bevat 21 nummers. Het zijn deels oude opnames waar Jan met warme gevoelens aan terugdenkt en deels liedjes die hij de afgelopen maanden heeft opgenomen.

"Ik heb een pdf gemaakt met over elk lied een verhaaltje"

De zanger en tekstdichter heeft op zijn website een uitgebreid bestand gezet waarin hij tekst en uitleg geeft over de keuzes en de herinneringen die hij heeft aan de nummers. 'Omdat je met digitale albums geen info kwijt kunt, heb ik een pdf gemaakt met over elk lied een verhaaltje', schrijft hij op zijn Twitter-account. 'Veel luisterplezier, met lach en traan!'

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Jan liet begin april weten dat hij alle optredens die hij nog had staat heeft geannuleerd. De conditie van de zanger, schrijver en vertaler, die uitgezaaide darmkanker heeft, is dusdanig achteruitgegaan dat hij niet meer kan optreden. Hij heeft nog maar een paar weken te leven, schreef hij op Facebook.

Zieke Jan Rot keert na week gedwongen rust terug naar het podium
Lees ook

Zieke Jan Rot keert na week gedwongen rust terug naar het podium

'Na een nieuwe scan is als een mokerslag aangekomen dat ik niet nog - zoals verwacht - een paar maanden, maar eerder een paar weken te leven heb. Mijn conditie holt achteruit. Daarmee zijn alle plannen van de baan, het restant OK Boomer en helaas, helaas ook het grote afscheidsfeest in Nieuwe Luxor op 24-4', schreef Jan.

Jan Rot is schrijver van boeken en liedjes en hij vertaalde de teksten van musicals als Hello, Dolly! en Jersey Boys. Ook de teksten van de Nederlandse versie van rockopera Tommy van The Who zijn van zijn hand.

Lees meer over
Jan Rot