Meteen in de diepte gegooid

S10 begint vandaag songfestivalrepetities in Turijn

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© Thijs JansenS10 begint vandaag songfestivalrepetities in Turijn
RTL

Het is vandaag een spannende dag voor S10 (21). Ze gaat namelijk haar allereerste stappen op het podium van het Eurovisie Songfestival in Turijn zetten. Als een van de eerste artiesten mag ze repeteren in PalaOlimpico, waar het evenement over anderhalve week plaatsheeft.

Rond de klok van 16.00 uur krijgt S10 als achtste act van de dag een halfuur de tijd om haar liedje 'De Diepte' en de vooraf bedachte podiumpresentatie te oefenen. De repetitie is niet alleen voor de zangeres zelf, maar ook voor alle technici die S10 straks in beeld brengen en belichten.

S10 'relaxed' richting Turijn voor Eurovisiesongfestival
Lees ook

S10 'relaxed' richting Turijn voor Eurovisiesongfestival

Na de eerste repetitie, die traditiegetrouw achter gesloten deuren plaatsheeft, krijgt het publiek voor het eerst een glimp te zien van de Nederlandse act en zal ook duidelijk worden wat S10 zal dragen. Op haar Instagram heeft ze vandaag al een video gedeeld van haar outfit, die door Viktor & Rolf is ontworpen.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

De regie van de Nederlandse act is in handen van Marnix Kaart, die vorig jaar de algehele regie van het songfestival deed. Wouter van Ransbeek, voorheen creatief directeur van het Internationaal Theater Amsterdam, is aangesteld als creative supervisor. Hij heeft samen met S10 het concept van de act bedacht. Henk Jan van Beek heeft voor het lichtontwerp gezorgd. Hij werkte net als Marnix mee aan het songfestival in Rotterdam en was in 2017 al eens lid van de Nederlandse delegatie als lichtontwerper.

In de afgelopen jaren ging Nederland vaak in zee met de Belgische regisseur Hans Pannecoucke. Na de succesvol verlopen editie in 2014, toen The Common Linnets tweede werden, werd hij steeds teruggevraagd. Zo bracht hij ook Trijntje Oosterhuis, Douwe Bob, Waylon en Jeangu Macrooy in beeld. Ook in Tel Aviv, toen Duncan Laurence het songfestival won, was hij van de partij.

S10 krijgt na zaterdag een aantal dagen om haar act te perfectioneren. De eerstvolgende verplichting is woensdag als de tweede repetitie op het programma staat.

Hoewel het natuurlijk een feestelijke bedoening is, gaf S10 voor vertrek aan dat ze ook de oorlog van Oekraïne in haar achterhoofd heeft. 

Lees meer over
S10