Formidable

Stromae sluit 28e editie van Lowlands af

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPStromae sluit 28e editie van Lowlands af
RTL

Stromae heeft zondagavond de 28e editie van Lowlands afgesloten. De Belgische artiest stond als laatste geprogrammeerd in de Alpha-tent, het hoofdpodium van het festival in Biddinghuizen.

"Ik zal mijn best doen in het Nederlands, maar mijn Nederlands is niet perfect"

"Goedenavond Lowlands, alles goed", vroeg Stromae aan het begin in het Nederlands. "Ik zal mijn best doen in het Nederlands, maar mijn Nederlands is niet perfect."

Lowlands cancelt Noord Nederlands Orkest door uitloop Stromae
Lees ook

Lowlands cancelt Noord Nederlands Orkest door uitloop Stromae

De zanger speelde zijn grootste hits voor het publiek dat ook nog ver buiten de tent stond. Nummers als 'Tous les Mêmes', 'Papaoutai' en 'Formidable' kwamen voorbij.

De zondag begon met een last minute annulering. Door uitgelopen voorbereidingen op de show van Stromae in de nacht van zaterdag op zondag werd het optreden van het Noord Nederlands Orkest afgeblazen. Andere concerten waren er van artiesten als Froukje, Tash Sultana en Lewis Capaldi.

Het driedaagse festival begon vrijdag met optredens van onder anderen Eefje de Visser, Michael Kiwanuka en The Opposites. Zaterdag stonden acts als Goldband, The Kooks en Arctic Monkeys op het podium. Zo’n 60.000 mensen hadden een kaartje voor Lowlands.

Lees meer over
Stromae