douze points

Verenigd Koninkrijk na 17 jaar weer aanwezig bij junior songfestival

Door ANP/RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANP Verenigd Koninkrijk na 17 jaar weer aanwezig bij junior songfestival
RTL

Het Verenigd Koninkrijk doet na een afwezigheid van zeventien jaar weer mee aan het Junior Eurovisie Songfestival. De BBC heeft donderdag aangekondigd de organisatie voor de eerste keer op zich te nemen en het songfestival live uit te zenden. De omroep zal later bekendmaken welke jonge artiest op 11 december naar de Armeense hoofdstad Jerevan reist voor het songfestival.

Het is dan de vierde keer dat het Verenigd Koninkrijk deelneemt aan de kinderversie van het songfestival. De afgelopen drie keer, van 2003 tot en met 2005, was tv-zender ITV medeverantwoordelijk voor de organisatie. De zender besloot zich terug te trekken vanwege tegenvallende kijkcijfers. Het land scoorde echter niet slecht en haalde in 2004 zelfs een tweede plaats.

In een van deze zeven steden wordt het songfestival gehouden
Lees ook

In een van deze zeven steden wordt het songfestival gehouden

Het is dit jaar de twintigste keer dat het Junior Eurovisie Songfestival wordt gehouden. Nederland is het enige land dat tot nu toe bij alle edities aanwezig is geweest.

Het Verenigd Koninkrijk krijgt het maar druk volgend jaar, want zij hosten namens Oekraïne het Eurovisiesongfestival. Wegens de oorlog is het niet mogelijk om het festival in Oekraïne te houden. 

Lees meer over
Eurovisiesongfestival