slecht nieuws-berichtje

Geruchten kloppen: Sunita en Mert van Love Island verder als vrienden

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Instagram @loveislandvlaanderenGeruchten kloppen: Sunita en Mert van Love Island verder als vrienden
RTL

Hoewel er tijdens 'Love Island' iets moois is opgebloeid tussen Mert en Sunita en het koppeltje dat date-avontuur op Hollandse bodem heeft voortgezet, hebben ze nu toch de knoop doorgehakt: een relatie zit er niet in. "We hebben het heel leuk gehad, dat wel, maar we kwamen erachter dat het gewoon niet werkte", vertellen de twee in gesprek met 'Grazia'.

"We hebben het heel leuk gehad en hebben er vrede mee dat we erachter zijn gekomen dat we niet bij elkaar passen"

Volgens Mert is het meer dan normaal dat hun gevoel eenmaal weer thuis toch anders was. "In het echte leven kunnen dingen heel anders lopen. Tijdens Love Island ga je erg in elkaar op, ook als je ziet hoe dat bij andere koppels gaat", legt hij uit. "Op Love Island word je echt in een bepaalde set-up gezet. Daarom zeiden we tegen elkaar: we gaan in Nederland met elkaar daten en dan zien we wel wat ervan komt."

Imen van Love Island geeft liefdes-update: 'Aan het daten'
Lees ook

Imen van Love Island geeft liefdes-update: 'Aan het daten'

Maar meer dan een vriendschap zit er helaas niet in. "Ik had wel wat gevoelens voor Sunita gekregen, iets wat ik niet had verwacht", vertelt Mert. "Maar als je drie weken op elkaars lip zit, dan moet je vanbinnen wel iets voelen. Dan moet je wel een beetje verliefd zijn, maar dat gevoel kregen we allebei niet. (...) We hebben het heel leuk gehad en hebben er vrede mee dat we erachter zijn gekomen dat we niet bij elkaar passen."

Sunita denkt er net zo over: "Dat merkte ik vooral toen we terugkwamen. Je hecht je wel aan elkaar, maar als je merkt dat het relatiewijs niet is wat je zoekt, dan is het ook niet handig om door te gaan."

De breuk hing al een tijdje in de lucht. Eerder deze week besloot het stel namelijk al hun gezamenlijke foto's van Instagram te verwijderen. Wat ervoor zorgde dat de geruchtenmolen overuren draaide. "We zijn niet meer samen, het is raar om die foto’s dan wel te hebben", zo verklaren ze hun keuze. "We hebben geen relatie gehad, maar mensen zien ons wel als stel. Het leek ons daarom handiger om die foto’s te verwijderen."

Love Island-winnaars Jotti en Cas zijn wel nog altijd samen. De tortelduifjes hebben niet alleen een relatie, ze zijn ook al druk met de toekomst:

Lees meer over
Love Island