balletje opslaan

Documentaire over tennislegende Boris Becker in de maak

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPDocumentaire over tennislegende Boris Becker in de maak
RTL

De Britse zender ITV heeft groen licht gegeven voor een documentaire over de gevallen tennislegende Boris Becker (54), zo wordt vrijdag bekendgemaakt. Het project, met de werktitel 'The Rise and Fall of Boris Becker' zal volgend jaar verschijnen op de nieuwe streamingdienst ITVX.

"Het verhaal van Boris Becker bestrijkt een werkelijk verbazingwekkend pad"

De documentaire vertelt hoe de voormalig tenniskampioen uiteindelijk in de gevangenis belandt. De Duitser, die in 1985 doorbreekt door op 17-jarige leeftijd Wimbledon te winnen, wordt eerder dit jaar veroordeeld tot 2,5 jaar cel vanwege faillissementsfraude. De documentaire bevat exclusieve interviews met een aantal mensen die de drievoudig Wimbledon-winnaar het beste kenden, en andere tennisgrootheden. Ook beelden uit het oude familiearchief zullen voorbijkomen.

Nederlandse vrouw Boris Becker: 'Gaat goed met hem in gevangenis'
Lees ook

Nederlandse vrouw Boris Becker: 'Gaat goed met hem in gevangenis'

"Het verhaal van Boris Becker bestrijkt een werkelijk verbazingwekkend pad", stelt Jo-Clinton Davis van ITV. "Vanuit het niets de top van Wimbledon bereiken op een adembenemend jonge leeftijd, om zichzelf op middelbare leeftijd in de gevangenis te zien zitten, een plek waarvan hij nooit had gedacht er te zullen belanden."

Naast zijn titels op Wimbledon won 'Boom Boom Becker' ook twee keer de Australian Open en een keer de US Open. Ook was hij na zijn carrière enkele jaren de coach van Novak Djokovic.

Lees meer over
Boris Becker