WK-kwalificatie

Ziyech sluit terugkeer uit, Mazraoui laakt 'gebrek aan respect'

Door Patrick Leemans··Aangepast:
© Pro Shots / Stanley GonthaZiyech sluit terugkeer uit, Mazraoui laakt 'gebrek aan respect'
RTL

Hakim Ziyech keert niet terug in de nationale ploeg van Marokko. Dat heeft de middenvelder van Chelsea bekendgemaakt op social media. Volgens bondsvoorzitter Fouzi Lekjaa zouden Noussair Mazraoui en hij weer worden opgenomen in de voorlopige selectie, maar ook de verdediger van Ajax staat niet te springen.

"Het spijt me voor de fans, want dit was geen eenvoudige beslissing", aldus Ziyech op Instagram. "Ik hou van mijn land en spelen voor Marokko is een enorme eer voor me, dus het is met grote droefheid dat ik moet aankondigen dat ik niet zal terugkeren bij Marokko."

"Helaas heb ik het gevoel dat ik geen andere keuze heb. Ondanks dat ik de afgelopen zes jaar alles heb gegeven aan het team, blijft de leiding verkeerde informatie vrijgeven over mij en mijn toewijding aan mijn land. Hun acties hebben het voor mij onmogelijk gemaakt om deel uit te blijven maken van het team."

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

De voetballer van Chelsea en rechtsback van Ajax ontbraken eerder dit jaar op de Afrika Cup vanwege een conflict met bondscoach Vahid Halilhodzic.

De trainer uit Bosnië vond het gedrag van Ziyech niet passen in zijn selectie en nam het Mazraoui onder meer kwalijk dat hij zich te makkelijk met een blessure zou hebben afgemeld.

Ziyech verklaarde vervolgens zich niet meer beschikbaar te zullen stellen voor de nationale ploeg van Marokko.

Ziyech: "Ik keer niet terug in nationale ploeg"
Lees ook

Ziyech: "Ik keer niet terug in nationale ploeg"

Ook Mazraoui lijkt niet te staan springen voor een terugkeer. In een boodschap op Instagram laakt de speler van Ajax het gebrek aan communicatie en respect vanuit de Marokkaanse voetbalbond en de trainersstaf. "Ik speel graag voor mijn land en heb altijd alles gegeven. Het was heel moeilijk voor mij om de ploeg het afgelopen anderhalf jaar niet te kunnen helpen. dat is niet mijn keuze geweest en ik vind echt dat ik dit niet verdiend heb."

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Marokko speelt op 25 en 29 maart de play-offs voor WK-deelname tegen Congo.

Lees meer over
Hakim ZiyechUEFAFIFAAjaxChelseaWK-kwalificatieWK voetbalBuitenlands voetbal