WK play-off

Portugal plaatst zich, geen WK voor stuntland Noord-Macedonië

Door Stan Timmerman··Aangepast:
© Miguel Riopa - ANP FotoPortugal plaatst zich, geen WK voor stuntland Noord-Macedonië
RTL

Portugal heeft zich ten koste van Noord-Macedonië weten te plaatsen voor het WK van dit jaar in Qatar. De Portugezen waren met 2-0 te sterk en gaan aanstaande vrijdag de koker voor de loting.

Vorige week wist Noord-Macedonië te stunten door van Italië te winnen met 0-1, waardoor de regerend EK-winnaar afwezig is op het WK.

Een tweede stunt zat er dus niet in. Portugal wist de stugge muur van Noord-Macedonië af te breken en zo zich voor de zesde keer op rij te plaatsen voor een WK.

Geen WK voetbal voor Italië, ook Turkije blijft thuis
Lees ook

Geen WK voetbal voor Italië, ook Turkije blijft thuis

Portugal had in de openingsfase nog de nodige moeite met Noord-Macedonië. De ploeg wist na een half uur toch te profiteren van een fout in de defensie van de bezoekers. Het Manchester United-duo Cristiano Ronaldo-Bruno Fernandes ging samen op het doel af, waar uiteindelijk laatstgenoemde mocht afronden.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Opnieuw Fernandes

Na een uur gooide Bruno Fernandes met zijn tweede doelpunt van de avond de wedstrijd al in het slot. Noord-Macedonië hielp Portugal opnieuw in het zadel door een fout te maken die uiteindelijk een counter als gevolg had. De bliksemsnelle Liverpool-aanvaller Diogo Jota wist met een scherpe voorzet Fernandes te vinden die geen fout maakte in de afronding. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Portugal mag zich gaan klaarmaken voor de achtste WK-deelname in de geschiedenis van het land, zes van die deelnames waren met Cristiano Ronaldo in de selectie.

De Portugezen komen in pot 1 voor de WK-loting van aanstaande vrijdag, waardoor ze gastland Qatar, België, Frankrijk, Brazilië, Argentinië, Engeland en Spanje ontlopen.

Lees meer over
Cristiano RonaldoUEFAFIFAInterland voetbalWK voetbalWK-kwalificatieMacedoniëPortugal