Voor Hetzelfde Geld

Bod op huis van Amber en Raymond werd niet geaccepteerd: 'Het was echt onze stek'

·Aangepast:
Bod op huis van Amber en Raymond werd niet geaccepteerd: 'Het was echt onze stek'
RTL

Amber en Raymond wonen met hun twee zoons in Den Haag in een prachtig huis met maar liefst 7 slaapkamers en toch ontbreekt er iets. De familie heeft behoefte aan een rustige woonomgeving en meer buitenruimte. Via 'Voor Hetzelfde Geld' hopen ze hun droomwoning buiten de Randstad te vinden, en dat gebeurde. Hun bod werd echter niet geaccepteerd en ze moesten hun droomhuis laten schieten. Hoe hebben ze het avontuur beleefd en hoe gaat het nu met ze? Wij vroegen het aan ze.

Woonwensen buiten de Randstad 

In mei 2023 ging het VHG-avontuur voor Amber en Raymond van start. Hun eigen zoektocht naar een woning buiten de Randstad wilde niet lukken, dus besloten ze het over een andere boeg te gooien: meedoen aan een tv-programma.

"Misschien heb je wel een té romantisch beeld voor ogen"

Wat hen vooral aantrok, was de kans om een week proef te wonen in, misschien wel, hun toekomstige woning. "Je kan met een gezin wel uit je vertrouwde omgeving willen, maar je weet niet of het eigenlijk wel klopt en echt werkt. Misschien heb je wel een té romantisch beeld voor ogen."

Bleek dit beeld te romantisch? Vroegen we hen: "Nee, het was fantastisch om dit te ervaren en het heeft onze wensen alleen maar versterkt en bevestigd," vertelt Raymond enthousiast. Ondanks dat ze de uitkomst liever anders hadden gezien, hebben ze absoluut geen spijt van hun deelname. "Het begin voelt als een schoolreisje: je komt op plekken die je niet kent en je wordt onderdeel van een bijzonder verhaal." Vooral door de gezelligheid en betrokkenheid van de crew vonden ze het een hele waardevolle ervaring.

Een bungalowwoning in Rockanje

Als Raymond en Amber het hebben over hun ideale woning, dan gaat het meer over een 'gevoel'. Ze merken dat ze in een levensfase zitten waar hun woonbehoeften veranderen. Ze zoeken een praktische ruimte voor het gezin, en de woonoppervlakte die nu vooral in het huis zit, mag meer rondom het huis zijn. Denk aan een tuin met kippen, loopeenden en een grote moestuin.

De bungalowwoning in Rockanje blijkt aan al die wensen te voldoen. "Ik word niet vaak stil, maar bij het zien van dit huis wel," vertelt Raymond. Hij zegt ook dat de crew het aan ze zag: ze straalden. En niet alleen het huis zelf voelde goed aan bij het stel, vooral de tuin en de omgeving spraken hen aan. "De weg naar het huis toe voelt als een oprijlaan van een landgoed, zo rustig, groen en ruim opgezet. Dit is wat we wilden."

"Onze zoon Roef heeft het nog steeds over de vijver"

Leonie: "Het is een hard-to-get huis"

Het huis was een hit en Raymond en Amber gingen tijdens de proefweek met hun zoons de omgeving verkennen. Hoe werkt het met de bus? Waar doen we onze boodschappen? Alle belangrijke pijlers werden getest. Tegen alle plussen van deze woning stond helaas één groot minpunt: de vraagprijs. Ze schakelden een lokale makelaar in om te helpen met de onderhandelingen, maar het mocht niet baten. Ze kwamen niet uit de onderhandelingen met de verkopende partij. 

Raymond en Amber zijn er gelukkig nuchter onder. Ze vertellen: "We hadden er misschien uit kunnen komen, maar er moest nog zoveel aan het huis gebeuren. Het was ons de hoge prijs gewoon niet waard." Ze denken nog wel af en toe terug aan het huis. "Het was echt onze stek, dus soms voelen we nog wel dat ongemak als we eraan terugdenken." Ze geven aan dat het zeker voor de jongste van het gezin, Roef, jammer is. "Hij is een echte natuurfreak en hij heeft het nog steeds over de vijver."

Wat nu?

Het gezin woont nog steeds in het huis in Den Haag. Raymond geeft aan dat dit, vooral voor de jongens in deze fase, een prettige omgeving is: dichtbij school en vrienden. "Maar wanneer de oudste het huis uit is, en de jongste zijn middelbare school heeft afgerond, willen we echt meer ruimte."

Ze zien zichzelf eerder hier weggaan dan nog tien jaar in Den Haag blijven wonen. "Het gevoel voor een woning buiten de Randstad is gegroeid en het programma heeft ons bevestigd dat we op de goede weg zitten." Ze geven aan dat, mocht hun droomhuis nu voorbijkomen, ze dat zeker gaan overwegen, maar de zoektocht staat nu even op de handrem.

Toekomstplaatje

Op de vraag waar ze zichzelf over tien jaar zien wonen, antwoordt Raymond: "Ik hoop in een ander huis. Misschien is dat in de buurt van Rockanje, of meer richting Utrecht op de Veluwe." Een woning in het groen met misschien een bijgebouw voor de kinderen of ouders. Wie weet een plek waar Amber haar droom - het runnen van een Bed & Breakfast - kan verwezenlijken. Of, voegt hij op het eind nog toe: "Het kan ook zo zijn dat de wereld zo is veranderd dat we buiten Nederland wonen. Wie weet Scandinavië, of in de warmte van Spanje of Italië. De tijd zal het leren."

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier:
Lees meer over
Leonie ter BraakVoor Hetzelfde Geld