Funda-vondst

B&B mét rijke historie te koop: hier is een beroemde schilder geboren

Door RTL Wonen··Aangepast:
© Funda | Maarten Makelaardij DrechtstedenB&B mét rijke historie te koop: hier is een beroemde schilder geboren
RTL

Het seizoen van B&B Vol Liefde gaat bijna weer beginnen en daarmee ook het aanwakkeren van de droom die velen koesteren: het runnen van een eigen B&B. De een heeft een passie voor gastvrijheid of ziet het als een uitdaging, de ander beschouwt het als een investering. Droom jij ook weg bij dit idee? Dan zwijmel je vast ook weg bij dit pandje.

Een historisch pand met een rijke geschiedenis

Een stukje Nederlandse geschiedenis is verstopt in dit monumentale herenpand in het centrum van Dordrecht. Het is namelijk het geboortehuis van kunstschilder Albert Cuyp, die vooral bekend stond om zijn prachtige landschappen uit de zeventiende eeuw. Het huis zelf is gebouwd in 1650 en is daarmee een van de oudste panden uit de omgeving. Dit stukje erfgoed heeft de tijd goed doorstaan; de woning is geheel gemoderniseerd en heeft naast een woongedeelte ook een verdieping die kan dienen als Bed & Breakfast. Lijkt je dit wat? Lees dan snel verder.

© Funda | Maarten Makelaardij Drechtsteden
© Funda | Maarten Makelaardij Drechtsteden

Je eigen B&B Vol Liefde

In de ontvangsthal hangt een levensgroot naslagwerk van Albert Cuyp aan de muur. En een leuk detail: via een deurtje in de linkerhoek van het schilderij kom je bij de trapopgang naar de bovenverdieping van de woning. Maar op die eerste verdieping vind je dus een prachtige ruimte die kan dienen als Bed & Breakfast. Op de foto’s zie je de verschillende ruimtes goed in beeld.

© Funda | Maarten Makelaardij Drechtsteden
© Funda | Maarten Makelaardij Drechtsteden

Het zijn twee studio’s die kunnen dienen als ruimtes om te verhuren. De B&B en de woning zelf hebben ieder een eigen voordeur en opgang.

© Funda | Maarten Makelaardij Drechtsteden

Oude details met moderne touches

Droom je weg bij het idee van het runnen van deze B&B? Dan heb je zelf ook geen verkeerd optrekje op de bovenste verdiepingen. De woning is namelijk geheel gerenoveerd met veel oog voor detail; het heeft authentieke aspecten en de charme weten te behouden, zoals het glas-in-lood, vloerbalken, houten deuren, een marmeren open haard en plafondornamenten.

© Funda | Maarten Makelaardij Drechtsteden

En een paar fijne extra’s die je in dit huis vindt: een sauna op de tweede verdieping, een riante badkamer en een dakterras van 50 m² met panoramisch uitzicht over de historische binnenstad van Dordrecht.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Geïnteresseerd of gewoon nieuwsgierig naar de rest van het huis? Bekijk de Funda-pagina voor meer foto’s en informatie.

Fotografie

Funda | Maarten Makelaardij Drechtsteden

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier:
Lees meer over
HuizenprijzenInterieurinrichting