RTL Zomertoer

5 zomerse boekentips over wonen en interieur

Door Emma van Wichen··Aangepast:
5 zomerse boekentips over wonen en interieur
RTL

Geeft een boek lezen jou ook dat ultieme vakantiegevoel? Liggend in de zon, bladerend door een lekker boek én misschien wel wat inspiratie opdoen voor je interieur. Met deze vijf boeken – getipt door de RTL Wonen redactie – moet dat vast lukken.

1. Vintagejagers

Kringloopliefhebbers zullen dol zijn op dit boek. In 'Vintagejagers' nemen Justine Vergotte en Theo Vantomme je mee in de wereld van de beste vintage finds. Want waar vind je die verborgen parels? En hoe train je jezelf om oog te hebben voor waardevolle artikelen op rommelmarkten en kringloopwinkels? Dit Gentse koppel onthult hun geheimen, waardoor jij straks ook oude afdankertjes omtovert tot hippe eyecatchers.

2. Hella Jongerius: Misfit

Ben je gek op vazen? En dan het liefste een beetje artistiek? Dan is 'Hella Jongerius: Misfit' een dikke tip, zij is één van de meest unieke en invloedrijke productontwerpers uit Nederland. Dit boek valt extra op vanwege de vaas op de cover, die door de drie verschillende kleurlagen kunt afwisselen. Verder kun je in dit boek een heleboel mooie plaatjes kijken van Hella's werk: 300 foto's staan gerangschikt op kleur. 

Dit zijn de meest vergeten items tijdens een kampeervakantie
Lees ook

Dit zijn de meest vergeten items tijdens een kampeervakantie

3. Rooskleurig

Eéntje die onmisbaar is op de lijst: het boek van onze eigen interieurstylist Roos Reedijk. Wil je meer kleur in je huis, maar heb je geen idee hoe? In 'Rooskleurig' neemt Roos je in 7 stappen mee langs ieder aspect van de inrichting, van kleurenpalet tot verlichting en van accessoires tot vintage meubels. Zo haal jij ook een beetje Roos in huis!

4. nice stuff

Een andere interieurstylist die bekendstaat om kleur is Theo-Bert Pot. In 'nice stuff' laat hij zien hoe je kleur in je interieur persoonlijker kunt maken. Maar ook hoe je jezelf kunt blijven vernieuwen in je interieur. Heb jij bijvoorbeeld al (meer dan) tien jaar hetzelfde interieur en indeling? Dan zal dit boek je veel inspiratie kunnen geven. Want volgens Theo-Bert kun je veel meer met je indeling en kun je blijven schuiven. 

5. Feng Shui Modern

Even een boek dat niet over de laatste trends en een hip interieur gaat, maar misschien nog wel belangrijker: je thuisvoelen. En dat alles met behulp van de oude principes van feng shui: een filosofie die leert hoe de omgeving je geluk kan beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan het indelen van je werkkamer, zodat je meer gefocust en productief kunt zijn. Of het klaarmaken van je slaapkamer voor een romantische liefde. Architect én TikTok-sensatie Cliff Tan neemt je in dit boek mee in de filosofie en helpt je harmonie te vinden in huis.

Geen zin om met zware boeken te zeulen op vakantie? Er zijn ook altijd versies voor de e-reader beschikbaar!

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: