Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Van kil en onsamenhangend naar warm en sfeervol

Door RTL Wonen··Aangepast:
Van kil en onsamenhangend naar warm en sfeervol
RTL

Roos en Giel wonen helemaal naar hun zin in hun fijne huis in Olst, waar ze zelf flink hebben verbouwd. Maar wat de inrichting betreft wilde het maar niet lukken en straalt het nog niet de warmte uit waar ze naar zoeken. Dus trommelden ze Patrick en zijn klusteam op om hier wat gezelligs van te maken!

Nadat de verbouwing erop zat hebben ze wel geprobeerd het gezellig aan te kleden met de spullen die ze al hadden, maar toch kwam het nog niet helemaal goed uit de verf. Ze missen de warmte en ‘het voelt nog niet eigen’. Ook verschillen Roos en Giel nogal van interieursmaak. Hij houdt van ‘industrieel-romantisch’, waarbij vooral metalen accenten een grote rol spelen. Terwijl zij juist van de tropische Bali-sfeer houdt, gecombineerd met een vintage-look. Ze weten allebei dus echt wat ze willen, maar vinden het lastig om het samen te brengen tot een mooi geheel. 

De woonkamer vóór de metamorfose
De woonkamer vóór de metamorfose

Het plan

Stylist Jasper van den Burg koos ervoor om de indeling vrijwel hetzelfde te houden, met als enig verschil dat er twee ‘flexibele’ roomdividers geplaatst worden tussen de zithoek en de eethoek. Op deze manier wordt de lange ruimte wat meer opgesplitst, en kunnen de ruimtes wat meer van elkaar afgeschermd worden op subtiele wijze. 

Daarnaast is het zijn taak om warmte aan de ruimte toe te voegen, aangezien dat momenteel nog mist, mede door de gietvloer, de kale muren en de stalen accenten van de meubels. De oplossing? Warme kleuren en verschillende hoekjes creëren! 

Warme kleuren

In de basis is er gekozen voor een wat lichtere beigetint dan de kleur die Roos en Giel eerder zelf al op de muren hebben aangebracht. Daarnaast is er wat extra warmte en contrast toegevoegd met niet één, maar wel drie verschillende behangprints, waaronder een terracottakleurig behang in de keuken, een zandkleurige in de zithoek én een accentbehang. 

Het accentbehang bestaat uit slechts één strook bij de eethoek, met een prachtige vogel- en bloemenprint in verschillende bijpassende aardetinten. Door ervoor te kiezen één klein deel van de muur te behangen springt het behang er nóg mooier uit als een soort schilderij en heb je meteen een bijzonder mooie blikvanger bij binnenkomst vanuit de hal.  

Eethoek

Voor de eethoek is er gekozen voor een notenhouten tafel met afgeronde vormen, met daarbij een eetkamerbank en drie beige eetkamerstoelen met zachte bouclé stof.

Zithoek

Deze ruime zithoek leent zich perfect voor een modulaire bank, bestaande uit verschillende elementen. Jasper heeft hier een heerlijk ziteiland gecreëerd, zodat er aan één zijde tv gekeken kan worden en aan de achterkant én zijkant bijvoorbeeld rustig een boekje gelezen kan worden. De bank heeft een warme aardetint gekregen, passend bij de rest van het interieur. 

Als salontafel is er gekozen voor een kleine mangohouten bijzettafel met een bijzondere uitstraling door de drie gefreesde poten.  

Plantentafel

Patrick ging aan de slag met een simpele, maar stijlvolle DIY. Hij maakte een plantentafel van twee ‘verdiepingen’ op terracottakleurige betonblokjes. Door hier een grote verzameling aan planten hoge, lage en grote planten neer te zetten creëer je een mini-jungle in huis, precies wat Roos mooi vindt. 

Flexibele roomdividers

Jasper koos voor twee kamerschermen als flexibele roomdividers, zodat ze naderhand eventueel nog kunnen veranderen in opstelling. Elke kant heeft een andere kleur gekregen, een beige tint aan de ene en terracotta aan de andere kant, beiden matchend met het kleurenpalet van de woonkamer en keuken. 

Stijlvolle shutters

Voor de grote glazen schuifpui en het kantel-kiepraam is er gekozen voor strakke, aluminium shutters. Dit zorgt niet alleen voor de gewenste strakke en chique look, maar het zorgt er ook voor dat ze makkelijk de hoeveelheid lichtinval en inkijk van buitenaf kunnen aanpassen. 

Shop the Look

Dit is een artikel van
Lees meer over
Patrick UphoffJasper BurgInterieurinrichtingEigen Huis & Tuin Lekker Leven